Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Ενίσχυση του προσωπικού του τομέα Κομοτηνής του ΕΚΑΒ σε συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης με τον Διευθυντή της 9ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Θράκης

Την άμεση στήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ- ΠΕ Ροδόπης για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών σε στελεχιακό δυναμικό στο τμήμα Κομοτηνής του ΕΚΑΒ λόγω της πανδημίας, επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης στη διάρκεια σημερινής συνάντησής του με τον Διευθυντή της 9ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Θράκης Χαρίλαο Λώτη, στην οποία κυριάρχησε το μείζον ζήτημα ενίσχυσης της στελέχωσης του τοπικού τομέα του ΕΚΑΒ.

Ο τομέας Κομοτηνής καλύπτει τις ανάγκες της επικράτειας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, έχοντας στη δύναμη του 17 διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων από τις 25 συνολικά οργανικές θέσεις που διαθέτει. Το υπάρχον προσωπικό καταβάλει από την πλευρά του κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών και covid περιστατικών στη δύσκολη συγκυρία που διαμορφώνει η πανδημία.

«Ο ρόλος του ΕΚΑΒ είναι σημαντικός τόσο για την επιχειρησιακή επάρκεια του νοσοκομείου όσο και συνολικά στον τομέα της υγείας. Σε συνεργασία με το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θράκης εξασφαλίστηκε η απόσπαση διασωστών από άλλες περιοχές της χώρας για δύο μήνες. Ως Περιφέρεια μεριμνούμε για την κάλυψη δαπανών που θα προκύψουν με την εγκατάστασή τους. Απαιτούνται ωστόσο μόνιμες λύσεις. Η άμεση  στελέχωση του τομέα Κομοτηνής είναι επιβεβλημένη και θα τεθεί ενώπιον της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας» δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης.

 

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 567 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή