Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας για την καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

Εναέριοι ψεκασμοί ακμαιοκτονίας με ULV εφαρμογή στο φυσικό περιβάλλον της ΠΕ Ροδόπης, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Ιουλίου  2021, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ψεκασμοί ακμαιοκτονίας θα διενεργηθούν από αέρος στις ευρύτερες περιοχές των οικισμών, Γλυκονερίου, Μέσης, Γλυφάδας, Μητρικού, Παγουρίων, Πόρπης, Σάλπης, Διαλαμπής και Κοπτερού.

Σε υλοποίηση του προγράμματος, συνεχίζονται τακτικά, σε εβδομαδιαία βάση, οι επίγειοι ψεκασμοί στο περιαστικό, φυσικό και αγροτικό σύστημα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, από ειδικά συνεργεία.  

«Το έργο καταπολέμησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με συνδυασμό επίγειων, εναέριων μέσων και εφαρμογών, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς. Με στόχο τον περιορισμό της όχλησης που προκαλούν τα κουνούπια και κύρια τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης.

Σημειώνεται ότι, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της  Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, είναι στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε πληροφορία.

                                                              Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 501 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή