Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Η ενίσχυση στελέχωσης των υπηρεσιών της ΠΕ Ροδόπης στο επίκεντρο συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Ν.Τσαλικίδη με τον Υπουργό Εσωτερικών Μ.Βορίδη

Σε θεσμικά θέματα που αφορούν στην αποτελεσματική λειτουργία των δευτεροβάθμιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με έμφαση στην ενίσχυση στελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, επικεντρώθηκε συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης κ. Νικόλαο Τσαλικίδη με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Μαυρουδή Βορίδη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Κατά την συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ενημέρωσε τον Υπουργό για την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης των τεχνικών κυρίως υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, με ενίσχυση του προσωπικού και στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης. Ο κ.Τσαλικίδης έθεσε ως πρόταγμα την παροχή κινήτρων στο ήδη υπάρχον προσωπικό που υπηρετεί στο δημόσιο τομέα έτσι ώστε να επιλέξει την Π.Ε. Ροδόπης για την εργασιακή του απασχόληση.

Αναφερόμενος στη στελέχωση των περιφερειακών υπηρεσιών, ο Υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε τη διενέργεια προσλήψεων για την πλήρωση θέσεων, τουλάχιστον, σε κρίσιμες ειδικότητες και κλάδους στους ΟΤΑ β’ βαθμού, έπειτα κι από την υποβολή εισηγήσεων εκ μέρους των Περιφερειών που ξεκινά τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα όπως τόνισε, θα προχωρήσει η μεταβίβαση οικονομικών πόρων, για την επίλυση λειτουργικών αναγκών και διαχείρισης προσωπικού στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

 

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 483 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021 20:46

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή