4ουΦεστιβάλ "VIA EGNATIA"

Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την ΠΕ Ροδόπης, το Φεστιβάλ «Via Egnatia», θεσμός που στοχεύει να αποτελέσει πυλώνα τουριστικής / πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής, να συμβάλλει στην πολιτισμική συνένωση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. μέσω της αρχαίας Εγνατίας οδού, στη σηματοδότηση και διασύνδεση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής με την αρχαία Εγνατία και τη σημερινή τουριστική - πολιτιστική δραστηριότητα.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Ροδόπη, θα εξελιχθούν μεταξύ 28 και 30 Σεπτεμβρίου.
Η έναρξη της διήμερης διοργάνωσης , θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο θεματικής εκδήλωσης, με αναφορά στην ιστορική αρχαιολογική και γεωπολιτική σημασία της Εγνατίας Οδού, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 στο χώρο του ΤΕΕ Θράκης. Στην εναρκτήρια τελετή, θα χαιρετίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ενώ ομιλίες θα απευθύνουν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης Χρύσα Καραδήμα κι Αν.Καθηγητής ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ Ευάγγελος Μπεμπέτσος.

Eνόψει της διοργάνωσης του 4ου Φεστιβάλ «VIA EGNATIA 2018» στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Μία αρχαία διαδρομή ζωντανεύει, με σκοπό να ενώσει όλες αυτές τις πόλεις που κάποτε αποτελούσαν και ένα διαφορετικό σημείο αναφοράς. Σαν ακόλουθοι στο πέρασμα, από το παρελθόν στο μέλλον, μίας ιστορικής διαδρομής που ένωνε διάφορους πολιτισμούς, θα έρθουμε σήμερα να αναδείξουμε τα αρχαιολογικά ευρήματα, να συνδέσουμε όλες τις περιοχές της ΑΜΘ μέσω της Αρχαίας Εγνατίας Οδού και να προβάλλουμε δια μέσου δράσεων τη σημερινή πολιτιστική αξία της περιοχής.

Ένα τριήμερο δράσεων-εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα 28-30/9/2018 και καλύπτουν όλες τις πτυχές των ενδιαφερόντων των πολιτών της Ροδόπης.

Η παρουσία και η συμμετοχή όλων θα μας τιμούσε όλους και θα μας έδινε ώθηση για να συνεχίσουμε εξίσου δυναμικά! Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε σε όλους αυτούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά».

Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ «VIA EGNATIA 2018» στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, οργανώνεται με τη υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής, του Δήμου Ιάσμου, του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της 29ης Ταξιαρχίας Μ/Π Στρατόπεδο Παράσχου ,
της 21ης Ταξιαρχίας (ΧΧΙ ΤΘΤ), του ΤΕΕ-Τμήμα Θράκης, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης- Αρχαιολογικό Μουσείο , του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, της Αστυνομικής Διεύθυνση Ροδόπης -Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής, του ΕΚΑΒ Κομοτηνής, του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κομοτηνής , του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, του Μουσικού Σχήματος «Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης», του Ωδείου «Δ. Κόψας», του Ποδηλατικού Συλλόγου Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας» και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν.Ροδόπης «Αθηνίων». Χορηγός του «VIA EGNATIA 2018» είναι το ΚΤΕΛ Ροδόπης


Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018
19:00-21:00: ΤΕΕ Θράκης. Εναρκτήρια Ενημερωτική εκδήλωση. Ανάδειξης της ιστορικής, αρχαιολογικής και γεωπολιτικής σημασίας της Εγνατίας οδού
Χαιρετισμοί-Ομιλίες
Εθελοντική μουσική παρουσία: Ωδείο «Δ. Κόψας»
Συμμετέχουν: Nέλλη Σταχοσίδου στο πιάνο Λεύκη Σαραντινού στη φωνή και στο κλαρινέτο Δέσποινα Λεωντζάκου στο τσέλο - φιλική συμμετοχή

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018
18:00-20:00: “RODOPI RUN” Αγώνας δρόμου εντός πόλης 5 χλμ.
19:00 - 23:00: Ιστορική περιοχή «ΒΑΡΟΣΙ» Κομοτηνής Έκθεση έργων τέχνης (εικαστικών, γλυπτών κ.ά.) του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ»

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018
11:00-13:00: “RODOPI BIKE RUN” Ποδηλατικός Αγώνας εκτός πόλης 18 χλμ.
20:00-23:00: Βυζαντινό τείχος. «Μουσική Εγνατία-Τραγούδια Χωρίς Σύνορα» Εθελοντική Μουσική Εκδήλωση από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και το μουσικό σχήμα «Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης»

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Αφίσα

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα via egnatia run

Διαβάστηκε 694 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 12:01

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή