Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Ενημερωτική επίσκεψη αντιπροσωπείας μαθητών 1ου ΕΠΑΛ στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδη, για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Junior Achievement Greece.

foto2102202401 foto2102202402

 

 

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 10:00, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδης δέχθηκε ενημερωτική επίσκεψη στο Γραφείο του (Διοικητήριο Δράμας, 3ος  όροφος) από αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας.

Το 1ο ΕΠΑΛ Δράμας συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα «Εικονικές Επιχειρήσεις» στο πλαίσιο του Junior Achievement Greece. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005. Είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα. Τα εκπαιδευτικά προγράμματά του επικεντρώνουν στην ενασχόληση των παιδιών από τη σχολική ηλικία στις έννοιες της επιχειρηματικότητας μέσα από μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία, προετοιμάζοντας την είσοδό τους στον σύγχρονο παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό στίβο.

Η ομάδα του σχολείου κέρδισε το 3ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023» ο οποίος διεξήχθη στις 18 Απριλίου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και φέτος συμμετέχει ξανά με την εικονική επιχείρηση «Smart Electronic Bin», ένα σύστημα έξυπνων κάδων απορριμμάτων.

Την αντιπροσωπεία του σχολείου αποτελούσαν ο Διευθυντής κ. Αναστάσιος Σαλής και η Υποδιευθύντρια κ. Κυριακή Φωτιάδου, ως υπεύθυνοι του προγράμματος, και οι μαθητές Χρήστος Καλογιαννίδης και Ελισάβετ Παπαδοπούλου με τις ιδιότητες του Διευθυντή Παραγωγής και της Διευθύντριας Οικονομικών της εικονικής επιχείρησης.  

Ο κ. Μουρβετίδης συνεχάρη τους μαθητές και τους υπεύθυνους καθηγητές για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους και εξήρε τη συμβολή τέτοιων δράσεων στη δημιουργία πνεύματος υγιούς επιχειρηματικότητας. Εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο εγχείρημά τους και στα μελλοντικά τους σχέδια.

Διαβάστηκε 77 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή