Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδη με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Κωνσταντίνου Αρβανίτη, στο πλαίσιο επισκέψεών του στην Δράμα

foto23012024

Την Τρίτη 23η Ιανουαρίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας συναντήθηκε, στο Γραφείο του (Διοικητήριο Δράμας, 3ος όροφος) με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Κωνσταντίνου Αρβανίτη, στο πλαίσιο περιοδείας του τελευταίου στην Δράμα και σειράς συναντήσεων με τοπικούς φορείς και ο οποίος συνοδευόταν από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας, κ. Δημήτριο Καρβούνη.

            Κατά τη συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης, στο πλαίσιο ανάδειξης των προβλημάτων του Νομού μας από τη νέα Περιφερειακή Αρχή, έθεσε το θέμα της συνεχής υποβάθμισης της Δράμας, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην οδική της απομόνωση. Επίσης, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της μετανάστευσης μεγάλου τμήματος του ντόπιου πληθυσμού και κυρίως, της  νεολαίας, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και στο ποια ουσιαστικά μέτρα στήριξης θα μπορούσαν να ληφθούν. .

            Στη συζήτηση δόθηκε προτεραιότητα στο θέμα της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Δράμας, γεγονός που υποσκάπτει την όποια ανάπτυξη και συγκεκριμένα τόσο στο θέμα των οδικών αξόνων Δράμας-Αμφίπολης και Δράμας-Καβάλας, όσο και στις εξελίξεις με το σιδηρόδρομο και αναφέρθηκαν παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν.

            Στη συνέχεια, έγινε μία διεξοδική συζήτηση στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε όλους τους τομείς, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στη δυνατότητα οι Περιφέρειες και οι επιμέρους περιοχές να αποκτήσουν πρόσβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε να προβάλουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα προϊόντα τους, όπως π.χ. η Δράμα το κρασί, την τοπική γαστρονομία και τον φυσικό τους πλούτο, έτσι ώστε να τονωθεί η τουριστική επισκεψιμότητα της περιοχής, καθώς και να ενισχυθεί ο εξαγωγικός προσανατολισμός των τοπικών επιχειρήσεων.

            Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ευρωβουλευτής έθεσε το θέμα της κατάστασης και του καθεστώτος  στην «Δομή Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων» Δράμας, που βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή Δράμας, καθώς και πτυχές του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος που τίθενται με το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

            Στο πέρας της επίσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Μιχαήλ Μουρβετίδης, προσέφερε στον κ. Αρβανίτη αναμνηστικά δώρα-ενθύμια, που αφορούν την ιστορία και την παράδοση της περιοχής της Δράμας.

Διαβάστηκε 188 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή