Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της «Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940» θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και συγκεκριμένα, στην πόλη της Δράμας, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 27ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ήλιου της 28ης Οκτωβρίου

-Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου

 

 

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

 

-Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.

-Απότιση φόρου τιμής των μαθητών των σχολείων της πόλης στα  μνημεία εθνικών αγωνιστών, με τη φροντίδα καθηγητών και δασκάλων

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

7:30 π.μ. Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα ηχήσουν χαρμόσυνα, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας θα παιανίσει εμβατήρια στους δρόμους της πόλης.

 

8:00 π.μ. Έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας, παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας.

10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας, κ.κ. Δωρόθεος, μαζί με τον Ιερό Kλήρο της πόλης (Ώρα προσέλευσης επισήμων : 10:15 π.μ.).

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Κυριάκο Τοπαρλάκη, ΠΕ 01 Μουσικού Σχολείου Δράμας, με θέμα : «Το τίμημα της λήθης για ο ελληνικό γένος και ολόκληρη την ανθρωπότητα».

11:00 π.μ. Παράθεση καφέ – μικρή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας.

 

11:30 π.μ. Μετάβαση επισήμων στο άγαλμα της Ελευθερίας.

- Έναρξη τελετής

- Επιμνημόσυνη Δέηση

- Κατάθεση στεφάνων : από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τους Βουλευτές Ν. Δράμας, από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τον Δήμαρχο Δράμας, εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, την Πρόεδρο της Κοινότητας Δράμας, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπροσώπους επιστημονικών φορέων, εκπροσώπους Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Ν.Δράμας, τον Πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών, εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας.

12:00 Παρέλαση ενώπιον των Αρχών από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, ενώσεις-οργανώσεις-συλλόγους-χορευτικές ομάδες, Τμήματα του Ερυθρού Σταυρού, Τμήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

19:00 Τελετή απονομής του «Μακεδονικού Βραβείου» έτους 2023 στην μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας.

Τιμώμενες    προσωπικότητες, για τις εξέχουσες επιδόσεις τους στην Επιστήμη, την Ιατρική και την υπηρεσία του Ανθρώπου, ο κ. Παπαδόπουλος Σάββας, MD, IFCAP Παθολογοανατόμος Διευθυντής Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου Δ.Θ.Κ Αθηνών «Υγεία» και ο κ. Ανδρεάδης Χαράλαμπος , Διευθυντής της Γ΄ Παθολογικής Ογκολογικής κλινικής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ».

 

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

17:30 Υποστολή της Σημαίας στην Πλατεία της Ελευθερίας, παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας.

Τα σχετικά με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με την στρατιωτική παράταξη η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Δράμας.

Τα σχετικά με την φωταγώγηση, το σημαιοστολισμό και τη διάθεση της φιλαρμονικής ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης γενικώς η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Αθανάσιο Φυλακτό και υπεύθυνο για τον γενικό συντονισμό και για το πρόσταγμα της παρέλασης τον κ. Σάββα Καραβασίλογλου, Υπεύθυνο Γραφείου Φυσικής Αγωγής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν έως το μεσημέρι της Πέμπτης 26/10 με το Γραφείο Δημάρχου Δράμας στo τηλέφωνο 2521350610.

 

Διαβάστηκε 225 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή