Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Έναρξη λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος για την Πιστοποίηση και Αξιολόγηση Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας του ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ΜΚΟ εθελοντικού χαρακτήρα (Π.Σ.Π.Α.).

Οι Φορείς Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, όπως ορίζεται από την παρ. 3, του άρθρου 1 του Ν. 2646/1998 και που έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που προβλέπεται από την παρ. 1, άρθρο 5 του ιδίου, και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) εθελοντικού χαρακτήρα που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια όπως αυτές ορίζονται από την παρ. 2, του άρθρου 12 του ιδίου, μπορούν να ζητήσουν να αναγνωρισθούν ως Πιστοποιημένοι Φορείς του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, όπως ορίζεται από την παρ. 2, του άρθρου 5 του ιδίου και να ενταχθούν στο αντίστοιχο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Φορέων.

Στο ως άνω πλαίσιο, οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα πιστοποίησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Πιστοποίησης και Αξιολόγησης Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας Ιδιωτικού Δικαίου (Π.Σ.Π.Α.), το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ekka-pispa.gov.gr, αφού πρώτα διεκπεραιώσουν τη σχετική εγγραφή τους. Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) πλέον δεν θα δέχεται αιτήσεις και τεκμήρια πιστοποίησης αποθηκευμένα σε cd ή usb stick.

Ειδικότερα, το Π.Σ.Π.Α απαρτίζεται από 4 επιμέρους υποσυστήματα και συγκεκριμένα:

  • Το υποσύστημα των αιτήσεων πιστοποίησης.
  • Το υποσύστημα ελέγχου της αίτησης από την οικεία Περιφερειακή Ενότητα.
  • Το υποσύστημα ελέγχου της αίτησης από το Ε.Κ.Κ.Α.
  • Το υποσύστημα ελέγχου της αίτησης από το Υπουργείο.

Για τυχόν τεχνικές δυσκολίες κατά την εγγραφή, οι φορείς μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το helpdesk ΠΣΠΑ (από τις 10.00-12.00 κατά τις εργάσιμες ημέρες) στα τηλέφωνα 213 2039 775- 213 2039 616- 213 2039 750- 213 2039 751.

Διαβάστηκε 250 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή