Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ στον Δραμινό Αθλητή Υπεραποστάσεων Μάριο Γιαννάκου, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Φεστιβάλ “Via Egnatia 2022”

foto281020221 foto281020222

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, απένειμε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην υγεία, στον αθλητισμό και το αθλητικό ιδεώδες, καθώς και ενθύμιο-δώρο βιβλίο-λεύκωμα από την ιστορία της Δράμας, στον Δραμινό Αθλητή Υπεραποστάσεων και εξερευνητή Μάριο Γιαννάκου.

Η τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στο πλαίσιο του Περιφερειακού Φεστιβάλ “Via Egnatia 2022”, επειδή, λόγω ανειλημμένων προσωπικών υποχρεώσεων, ο κ. Γιαννάκου δεν μπορούσε να παρευρεθεί στην τελετή λήξης-απονομή επάθλων και ενθυμίων του «Λαϊκού Αγώνα Δρόμου VIA EGNATIA Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι», στην Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου, όπου ήταν προγραμματισμένο αυτή να του απονεμηθεί.

Είναι γνωστό ότι ο Μάριος Γιαννάκου έχει διακριθεί σε αγώνες υπεραποστάσεων στον κόσμο ανάμεσά τους στον αγώνα 500 χιλιομέτρων στην Αρκτική και του μεγαλύτερου υπερμαραθωνίου ερήμου στον κόσμο μήκους 270 χιλιομέτρων στην έρημο Αλ Μαρμούμ, ενώ συγκλονιστικός ήταν και ο τερματισμός του στον υπερμαραθώνιο των 250 χιλιομέτρων στην Κόστα Ρίκα μέσα στη ζούγκλα ! Είναι επίσης ομιλητής παρακίνησης σε σεμινάρια και εκδηλώσεις, κινητοποιώντας τους ανθρώπους να αλλάξουν συνήθειες και τρόπους ζωής.

Ο Μάριος Γιαννάκου, δηλώνοντας αλληγορικά ότι στην ουσία, όλη μας η ζωή με τις δυσκολίες της είναι ένας αγώνας μεγάλων αποστάσεων, δεσμεύτηκε για νέα εγχειρήματα και νέες πρωτοβουλίες του, όσον αφορά τόσο τη συμμετοχή σε υπερμαραθώνιους, όσο και για δράσεις ενημέρωσης του ευρύ κοινού για την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής και τη διάδοση της αθλητικής ιδέας.

Τέλος, μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, ο Μάριος Γιαννάκου θα πραγματοποιήσει εκ νέου σεμινάρια παρακίνησης στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

 

Διαβάστηκε 286 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή