Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Με ενέργειες της Αντιπεριφέρειας Δράμας υλοποιείται η Βελτίωση-Εκσυγχρονισμός των Δεξαμενών Τ.Κ. Δασωτού και Τ.Κ. Κάτω Βροντούς. Ένα πάγιο αίτημα βρήκε επιτέλους τη λύση του

foto210520201 foto210520202 foto210520203

Τον χώρο των εργασιών εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση-Εκσυγχρονισμός Δεξαμενών Τ.Κ. Δασωτού και Τ.Κ. Κάτω Βροντούς» που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, επισκέφθηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος.

            Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας συνοδευόταν από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ.Γεώργιο Ζιμπίδη, τον Δήμαρχο Κ.Νευροκοπίου κ.Ιωάννη Κυριακίδη, τον Πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. Λεκανοπεδίου Κ.Νευροκοπίου κ.Νεκτάριο Χατζηλαζαρίδη, καθώς και από υπηρεσιακούς παράγοντες. 

            Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Δασωτό, ενώ οι εργασίες για την δεξαμενή Κ.Βροντούς αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο τον επόμενο μήνα.

            Το έργο αφορά την επένδυση για στεγανοποίηση των Δεξαμενών αποθήκευσης νερού για την άρδευση Δασωτού και Κ.Βροντού του αρδευτικού δικτύου Λευκογείων-Κ.Νευροκοπίου με Σύστημα Υδατοστεγάνωσης, που παρουσίαζε τεράστια προβλήματα απώλειας νερού με αποτέλεσμα να μην επιτελείται ο σκοπός ύπαρξής του.

            Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά : «Σκοπός του έργου είναι η εξοικονόμηση ύδατος το οποίο χάνεται λόγω διαρροών και η σωστή αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, καθώς η ετήσια ποσότητα νερού που θα αποθηκεύουν με το έργο οι δεξαμενές τετραπλασιάζεται και θα ανέρχεται σε περίπου 10.000.000 κυβικά. Πριν, η μισή ποσότητα νερού χανόταν, καθώς οι δεξαμενές δεν ήταν στεγανές. Με τον τρόπο που επιλέξαμε ως λύση, τετραπλασιάζεται η ποσότητα νερού που χρησιμοποιούν οι αγρότες της περιοχής για το πότισμα των χωραφιών, ενώ το έργο είναι σημαντικό και για την προστασία του περιβάλλοντος. Το έργο είναι προϋπολογισμού 360.000 Ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Αισθάνομαι ειλικρινά χαρούμενος και υπερήφανος που επιτέλους λύνεται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δασωτού και της Κάτω Βροντούς, αλλά και όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Η χαρά των αιρετών είναι η λύση των προβλημάτων. Και εμείς αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Διαβάστηκε 453 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή