Αιωρούμενα Σωματίδια

Δελτίο μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων Καβάλας 08/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι τιμές αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10 ή PM10) που μετρήθηκαν στο σταθμό Καβάλας (Διοικητήριο) ήταν:

 

Την Τρίτη 07 Ιανουαρίου 2014 Μέση 24ωρη τιμή συγκέντρωσης PM10 61,0μg/m3.

 

Υψηλότερες ωριαίες τιμές αιωρούμενων σωματιδίων εμφανίζονται κυρίως τις βραδινές ώρες. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αύριο Πέμπτη 09/01/2014 ο καιρός θα παρουσιάσει όμοια χαρακτηριστικά με τα σημερινά όπως ηλιοφάνεια, άπνοια- χαμηλή ένταση ανέμων, υψηλές τιμές υγρασίας που επιδρούν στη αύξηση της συσσώρευσης των σωματιδίων.

 

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στη ΚΥΑ αριθμ. οικ.70601(ΦΕΚ 3272/Β/23.12.2013), συστήνεται σε ενήλικες με αναπνευστικά προβλήματα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους και κυρίως τις βραδινές ώρες.

 

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Καβάλας βρίσκεται σε διαρκή παρακολούθηση των τιμών συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων προκειμένου να ενημερώνει τους πολίτες για τυχόν αύξηση των συγκεντρώσεων.

 

 

 

Διαβάστηκε 574 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 19:57

Αναζήτηση Αιωρούμενα Σωματίδια

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή