Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΛΗΞΗΣ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Για τον Εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

  • ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου.
  • ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 Β΄) Κ.Υ.Α. όπως ισχύει.
Τρίτη 09 Μαΐου 2023

08:00 Επίσημη έπαρση σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.
09:50 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ.
10:00 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Κιοσσές Ηλίας, Πρόεδρος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Καβάλας.
10:45 Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των Ηρώων της πόλης. Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Αντιπρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Πέρας Τελετής.

19:50 Επίσημη υποστολή της σημαίας.
Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει σχετικά η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχες ορίζουμε τις κ. Φιλιππία Κοχλιαρίδου και Σουλτάνα Φαρίνα, υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, καθώς και έναν υπάλληλο που θα οριστεί από τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Καβάλας. Διαγγελέας στην εκφώνηση ο κ. Κωνσταντίνος Λογοθέτης, υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

    Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 
     
     ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Διαβάστηκε 304 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Μαΐου 2023 11:32

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή