Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και παρακαλούμε, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας να μεριμνήσετε για την πληρέστερη οργάνωση και συμμετοχή σας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

 

                                        ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021.

                                                                       ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

08:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι κάτωθι επετειακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό παρευρισκόμενων λόγω των έκτακτων μέτρων, τα οποία ουδόλως μειώνουν το σεβασμό και τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Επανάστασης.

10:50 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ.

11:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου,

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και

Θάσου κ.κ. Στεφάνου, με παρουσία μόνο των προσκεκλημένων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης Αντιπεριφερειάχης Καβάλας.

 11:30 ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο της πόλης, σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Β΄1119/22.03.2021 άρθρο μόνο σελ. 13602, αποφάσεις τροποποίησης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας» θα πραγματοποιηθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧΤΘΜ και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. 

18:10 Επίσημη υποστολή της σημαίας.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει σχετικά η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχες ορίζουμε τις κ. Φιλιππία Κοχλιαρίδου, Σουλτάνα Φαρίνα, υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και την κ. Μαρία Περβανίδου υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καβάλας. Διαγγελέας στην εκφώνηση ο κ. Αλέξανδρος Αρμάγος υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

 Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο αρχείο

Διαβάστηκε 688 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 12:44

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή