GIS Περιβαλλοντικών Αδειών & Δεδομένων Π.Ε. Δράμας

 Η εφαρμογή «GIS Περιβαλλοντικών Αδειών & Δεδομένων Π.Ε. Δράμας» προσφέρει ελεύθερα σε πολίτες και υπηρεσίες πληροφορίες τόσο για την τοποθεσία όσο και για τα ειδικότερα χαρακτηριστικά των περιβαλλοντικά αδειοδοτούμενων έργων και δραστηριοτήτων κατηγορίας Β (π.χ. κτηνοτροφικές μονάδες, βιοτεχνίες-βιομηχανίες, εργαστήρια, γεωτρήσεις) στον Ν. Δράμας.

Με τη βοήθεια λεπτομερών ψηφιακών χαρτών παρουσιάζονται δραστηριότητες και έργα από το 1995 μέχρι σήμερα, αποτυπώνοντας με τον πλέον εύληπτο και προσβάσιμο τρόπο έναν ιδιαίτερα χρήσιμο και σημαντικό πλούτο πληροφοριών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάδειξη των περιβαλλοντικών απειλών, καθώς επισημαίνονται αναλυτικά οι προστατευόμενες περιοχές και οι περιβαλλοντικοί πόροι που χρίζουν προστασίας στον Ν. Δράμας.

Επισημαίνεται πως η εφαρμογή έχει δυναμικό χαρακτήρα, γεγονός που σημαίνει πως θα επικαιροποιείται τακτικά, ενώ παράλληλα θα εμπλουτίζεται με νέες κατηγορίες έργων και δραστηριοτήτων.

Η παρούσα πρώτη έκδοση περιλαμβάνει:

  • Το ανάγλυφο του Νομού Δράμας
  • Το κύριο οδικό δίκτυο του Ν.Δράμας
  • Το κύριο υδρογραφικό δίκτυο του Ν.Δράμας.
  • Τους οικισμούς του Ν.Δράμας
  • Τις ενταγμένες περιοχές στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura2000 για το Ν.Δράμας.
  • Τα περιβαλλοντικά αδειοδοτημένα δημόσια έργα κατηγορίας Β (αναφορικά  με την περιβαλλοντική αδειοδότηση) για το Ν.Δράμας.

Διευκρινίζεται πως το ελάχιστο εκείνο ποσοστό έργων/δραστηριότητων που έχουν επισημανθεί ως αποτυπωμένα «κατά προσέγγιση» αναφέρεται σε περιπτώσεις για τις οποίες ήταν αδύνατη η εύρεση αναλυτικών στοιχείων. Ακόμη και για τις περιπτώσεις αυτές ωστόσο καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η κατά προσέγγιση τοποθέτησή τους στο χάρτη να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια.

Η εφαρμογή έχει αποκλειστικά πληροφοριακό χαρακτήρα και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Δράμας στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας 2012.  

Δείτε την εφαρμογή μας

gisicon

 

Update 4/2015

*Νέα μορφή εφαρμογής (GUI graphic user interface)

* Εισαγωγή νέων επιπέδων πληροφορίας

   - Πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις

   - Ειδικές οικολογικές αξιολογήσεις

   - Οικότοποι της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ για τις περιοχές ΕΖΔ του δικτύου Natura2000

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή