Σύσκεψη, υπό τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, στο Δημαρχείο Νέστου

Σύσκεψη, υπό τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 30/1/2026, στο Δημαρχείο Νέστου στην Χρυσούπολη, με θέμα την αντιμετώπιση θραύσης του δυτικού αναχώματος του ποταμού Νέστου κοντά στις εκβολές του.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΕ Καβάλας.
Μετά την εκτίμηση της κατάστασης και την ενεργοποίηση του μητρώου μηχανημάτων από την ΠΕ Καβάλας με σκοπό την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, αποφασίστηκε η παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο με σκοπό την αποκατάσταση του αναχώματος, ο καθαρισμός της τάφρου Τ4 με σκοπό την αύξηση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής και η δρομολόγηση μελέτης με σκοπό την ολική συντήρηση του δυτικού αναχώματος (μετά την χειμερινή περίοδο) ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες αντίστοιχων συμβάντων στο μέλλον.
Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε σχετικά: «Η πίεση της υψηλής παροχής του ποταμού και οι νότιοι άνεμοι οι οποίοι επικράτησαν οδήγησαν σε μία θραύση του αναχώματος σε ένα σημείο όπου είχε συμβεί αντίστοιχο γεγονός και παλαιότερα. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας αλλά και η διοίκηση, σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε ευρύτερες πλημμυρικές καταστάσεις. Σκοπός μας, όμως πέρα από αυτό, είναι να εργαστούμε έγκαιρα ώστε να θωρακίσουμε την περιοχή από μελλοντικά προβλήματα και αυτό θα κάνουμε». Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας καθώς και τον Δήμαρχο Νέστου για την συνεργασία.
Στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκαν, επίσης, αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Νέστου, οι υφιστάμενες ανάγκες της περιοχής, καθώς και οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου για την υλοποίηση σημαντικών έργων και δράσεων.