Εργαστήριο «Πολιτιστικές Διαδρομές και Αρχαία Θέατρα» – Παρουσίαση αποτελεσμάτων & νέων εργαλείων

Εργαστήριο ενημέρωσης για τις δράσεις της διατοπικής συνεργασίας «Πολιτιστικές διαδρομές και Αρχαία Θέατρα» και η παρουσίαση των «εργαλείων» που αναπτύχθηκαν κατά την υλοποίησή της, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης.

Η συνάντηση, που αφορούσε φορείς, tour operators και ενεργούς πολίτες της περιοχής της Μαρώνειας, ανέδειξε με πρακτικό τρόπο πώς τα νέα αυτά εργαλεία διευκολύνουν τον σχεδιασμό και τη λειτουργία πολιτιστικών διαδρομών, ενισχύουν τη διασύνδεση πολιτισμού και τουρισμού και ανοίγουν δρόμους για στοχευμένη προώθηση της τοπικής ταυτότητας.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν η αξιοποίηση των Αρχαίων Θεάτρων ως πυρήνων εμπειρίας, η δικτύωση των εμπλεκόμενων φορέων και η ανάπτυξη συμπληρωματικών δράσεων που πολλαπλασιάζουν τα οφέλη για την τοπική οικονομία. Παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας των «εργαλείων», από την οργάνωση διαδρομών και την προβολή τους, έως την εκπαιδευτική τους διάσταση και την προσβασιμότητα για όλους. Ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης, κ. Ευστάθιος  Κεφαλίδης παρουσίασε το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα του σχεδίου, δίνοντας σαφή εικόνα για τις δυνατότητες άμεσης εφαρμογής στην περιοχή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Εμμανουήλ Ταπατζάς, ο Δήμαρχος Μαρωνείας–Σαπών, κ. Απόστολος Ιωάννου, ο πρόεδρος του TΕΕ Θράκης, κ. Άκης Παρασκευόπουλος καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Επιμελητηρίων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης.

                                                                                      Από το γραφείο

                                                                        Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης