Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Περιφερειακού Φεστιβάλ “Via Egnatia 2022” στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 17 έως και 23 Οκτωβρίου)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:
Σκοπός της σύσκεψης ήταν η εκπόνηση των απαραίτητων δράσεων, έργων και μέτρων πρόληψης, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος και οι επιπτώσεις που προέρχονται από πλημμύρες και χιονοπτώσεις-παγετό και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν προηγούμενου προγραμματισμού. Κατά την συζήτηση, επισημάνθηκε η σημασία της ενημέρωσης του κοινού για την λήψη μέτρων προστασίας και αυτοπροστασίας και η ανάγκη κατάλληλης εκπαίδευσης των Εθελοντικών Οργανώσεων.
Την εβδομάδα αυτή, ως Αντιπεριφερειάρχης Δράμας και υπεύθυνος της διοργάνωσης, συντόνισε τις εκδηλώσεις του Περιφερειακού Φεστιβάλ “Via Egnatia 2022” της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, από τις 21 έως 23 Οκτωβρίου. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.
Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, παρευρέθηκε στην έναρξη του κύκλου ενημέρωσης πολιτών και σχολείων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, με ειδικές ιστορικές αναφορές στη Via Egnatia, από το επιστημονικό στελεχιακό δυναμικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας. Ταυτόχρονα, υπήρχε ειδικό πρόγραμμα ξενάγησης στα εκθέματα του μουσείου, με ψηλάφηση των ιστορικών εκθεμάτων και διανομή ενημερωτικού εντύπου για τη VIA EGNATIA, τυπωμένο σε γραφή Braille, για τους τυφλούς συμπολίτες μας.
Ακολούθησε Επετειακή Έκθεση «100 Χρόνια Μικρά Ασία», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή στον Μουσειακό χώρο Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, στο Πάρκο των Γλυπτών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, όπου και διανεμήθηκε δωρεάν θεματικός πολιτιστικός οδηγός υπό τον τίτλο «Ο Ακριτικός Ελληνισμός της Καππαδοκίας».
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, πραγματοποιήθηκε μεγάλη μουσική συναυλία από τους καθηγητές παραδοσιακών οργάνων και παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Δράμας, με τραγούδια του προσφυγικού ελληνισμού, έτσι όπως καταγράφεται στο ερευνητικό έργο της Δόμνας Σαμίου.
Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, πραγματοποιήθηκε η Θεατρική Παράσταση «Camp 22», με ζωντανή μουσική για εφήβους και ενήλικες. ήταν μία παραγωγή με επίκεντρο την ιστορία του τόπου μας, την ιστορία του χθες και του σήμερα, μία ανθρώπινη ιστορία, σε οργάνωση παραγωγής Artika.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, με τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου VIA EGNATIA Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι, με δρόμο 10 χιλιομέτρων (Μαυρολεύκη-Καλαμπάκι), στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού και απονομή επάθλων στους νικητές του αγώνα και ενθύματα στους συμμετέχοντες, στην Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου.
/var/www/html/media/k2/items/src/d187cadcbd85c222e12259bfc853a309.jpg