Στο ΕΣΠΑ η αξιοποίηση του Γεωθερμικού πεδίου στο Δήμο Νέστου
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ – Θ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ!
ΣΤΟ ΕΣΠΑ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
Με μία ιστορικής σημασίας απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» (Άξ Πρ 9 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ») το έργο της εκμετάλλευσης του γεωθερμικού πεδίου του ΔΔ Ερατεινού του Δήμου Νέστου.
Η επίσημη ανακοίνωση της ένταξης αυτού του κεφαλαιώδους σημασίας έργου έγινε την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012, στην Καβάλα από τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας Αρχέλαου Γρανά, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Πολιτισμού Κώστα Παπακοσμά και φυσικά του Δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη.
Πρόκειται για την πρώτη σε ολόκληρη τη χώρα αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου, εξέλιξη που ανοίγει νέους δρόμους στην αγροτική παραγωγή και στην προσπάθεια που γίνεται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για την δημιουργία προϋποθέσεων στήριξης του πρωτογενούς τομέα, μείωσης του κόστους παραγωγής και αύξηση των επιλογών θερμοκηπιακών καλλιεργειών που έχουν αγορές και σοβαρές εξαγωγικές δυνατότητες.