Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Δ/νσης Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Έβρου

Καλλιτεχνικό εργαστήρι στην οδό Άβαντος

Την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη μουσουλμανική συνοικία της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη, ξεκινάει τις εργασίες του ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά και νέους της μουσουλμανικής μειονότητας που κατοικούν στην περιοχή. Το καλλιτεχνικό αυτό «σχολείο» θα διεξαχθεί για δύο μήνες (30 Μαΐου – 30 Ιουλίου 2012) και θα περιλαμβάνει μαθήματα και εργαστήρια θεάτρου, θεάτρου σκιών, ζωγραφικής, κατασκευής φιγούρας, μουσικής και χορού. Τα αποτελέσματα των εργασιών των παιδιών θα παρουσιάζονται με τη μορφή πολιτιστικών εκδηλώσεων, τόσο στην ίδια τη μουσουλμανική κοινότητα, όσο και στην υπόλοιπη τοπική κοινωνία, ενώ στον ίδιο χώρο θα παρουσιάζονται και καλλιτεχνικές δουλειές άλλων ομάδων της περιοχής, σε ένα πλαίσιο πολιτισμικών ανταλλαγών και καλλιτεχνικού διαλόγου.

Τη διοργάνωση του εργαστηρίου έχει αναλάβει ο Τομέας Πολιτισμού της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, με την πολύτιμη συνεργασία του Θρακικού Θεάτρου Σκιών, που θα έχει το συντονισμό και την καλλιτεχνική διεύθυνση του εργαστηρίου. Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Γιάννης Βουλτσίδης - Σκηνοθέτης, καραγκιοζοπαίχτης

Γεωργία Γιαννοπούλου - Σκηνογράφος, ζωγράφος, μουσικός

Απόστολος Κελεμίδης - Ηθοποιός, εμψυχωτής

Στόχος είναι το εργαστήρι αυτό, με σεβασμό στην πολιτισμική τους διαφορετικότητα, να δώσει την ευκαιρία στους μουσουλμανόπαιδες της περιοχής μας να ψυχαγωγηθούν και να εκφραστούν καλλιτεχνικά, αλλά παράλληλα να ενημερωθούν και να προβληματιστούν και πάνω σε άλλα θέματα.

kallitexniko ergastiri 1kallitexniko ergastiri 2

Διαβάστηκε 1231 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 14:31
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba