Εκτύπωση αυτής της σελίδας
ΠΕ Δράμας

Συνέντευξη Τύπου του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Πολιτισμού της Π.Α.Μ.Θ. κ.ΓρηγόριουΠαπαεμμανουήλ, σχετικά με το Φεστιβάλ VIA ΕΓΝΑΤΙΑ στην Π.Ε. Δράμας έτους 2019

photo03102019

 

 

Την Πέμπτη3 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 π.μ., ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού της Π.Α.Μ.Θ. κ.ΓρηγόριοςΠαπαεμμανουήλ, παρέθεσε στο χώρο του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη, στο κτίριο του Διοικητηρίου Δράμας, Συνέντευξη Τύπου προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με θέμα τη διοργάνωση του Περιφερειακού Φεστιβάλ ViaEgnatiaστην Π.Ε. Δράμας για το έτος 2019.

Στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκαν και συμμετείχαν ο κ.Μάριος Γιαννάκου, παγκοσμίου φήμης υπεραθλητής, αθλητής υπεραποστάσεων, αθλητής-πρότυπο για τους νέους και τις νέες της εποχής μας και οκ.ΘεόφιλοςΣαρηγιάννης, Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας, σύλλογος που μέσα από τη δράση του προάγει τον αθλητισμό, το ευ αγωνίζεσθαι και ταυτόχρονα προβάλει το μήνυμα κατά των ουσιών και των εξαρτήσεων. Παρών στη συνέντευξη και ο κ.ΑντώνιοςΚαδοβασίλης, δημοφιλής παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ, του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, αλλά και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Oκ.Παπαεμμανουήλ, αφού αναφέρθηκε στην ιστορία του θεσμού του Φεστιβάλ ViaEgnatia, τον οποίο οραματίστηκε ο αείμνηστος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης και συνεχίζει με επιτυχία ο Χρήστος Μέτιος, δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος που για την φετινή χρονιά, οι εκδηλώσεις του εκκινούν από την γενέτειρα του, τη Δράμα.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τις δράσεις, που θα λάβουν χώρα στις 18 και 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ViaEgnatiaστην Π.Ε. Δράμας και που όλες έχουν ελεύθερη είσοδο.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ώρα 18:30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, θα πραγματοποιηθεί ομιλία-διάλεξη της διακεκριμένης Αρχαιολόγου και Τομεάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Αικατερίνης Περιστέρη με θέμα «Μνημειακό Ταφικό Συγκρότημα Τύμβου Καστά Αμφίπολης». Η εκδήλωση θα κλείσει υπό τους ήχους του μουσικού συνόλου του Μανώλη Παργεντάκη.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου Ενηλίκων 10 χλμ Ανδρών-Γυναικών, υπό τον τίτλο «ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ VIAEGNATIAΑΜΦΊΠΟΛΗ-ΔΡΑΜΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΙ». Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στηΜαυρολεύκητου Δήμου Προσοτσάνης στις 10:30 π.μ. και ο τερματισμός και η απονομή επάθλων στο Καλαμπάκιτου Δήμου Δοξάτουστις 12:00.

Ήδη, όπως σημειώθηκε, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Δράμας και έχει δημοσιευθεί στα Μ.Μ.Ε., η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής στον εν λόγω αγώνα.

                Οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης έχουν απώτερο στόχο την ανάδειξη του τριπόλουΑμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι. Ο αγώνας εκτείνεται στα βάθη της ιστορίας, καθώς αφορά σε δρόμο της Αρχαίας Εγνατίας Οδού και τοιουτοτρόπως, τονίζεται η σχέση του χθες, του σήμερα και του αύριο. Σπουδαίας σημασίας το γεγονός ότι ο ως άνω αγώνας δρόμου είναι αφιερωμένος στη θλιβερή Επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τα μετάλλια θα είναι αφιερωμένα στο γεγονός αυτό.

                Όπως τόνισε στη συνέντευξη ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού της Π.Α.Μ.Θ. κ.ΓρηγόριοςΠαπαεμμανουήλ, ο αθλητισμός, όπως και ο πολιτισμός, για εμάς, δεν αφορά μόνο τους λίγους, αλλά είναι για τους πολλούς, είναι ένα είδος πρώτης ανάγκης και στόχος μας είναι να τον ανοίξουμε στην κοινωνία. Σε αυτόν τον τομέα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με δράσεις και πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει, θα πρωτοπορήσει.

                Κλείνοντας, ο κ.Παπαεμμανουήλ και οι κύριοι Γιαννάκου, Σαρηγιάννης και Κασδοβασίλης, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν τιμητικά στον αγώνα, κάλεσαν τους πολίτες της Δράμας, αλλά και άλλων Νομών και πόλεων να συμμετάσχουν ως δρομείς, καθώς και τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία της Π.Ε. Δράμας να συνδράμουν εθελοντικάστην όλη διοργάνωση.

Διαβάστηκε 902 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 09:43
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba