Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Έργο 120.000 ευρώ από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης για την αποκατάσταση του ταμιευτήρα του ποταμού Κομψάτου. Σε εξέλιξη οι εργασίες, επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζά και συνάντηση με τον πρόεδρο ΤΟΕΒ Ιάσμου

29042024 2

29042024 2

29042024 2

29042024 2

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης του ταμιευτήρα του ποταμού Κομψάτου, έργο που χρηματοδοτεί η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης με 120.000 ευρώ μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων. Οι εργασίες που εκτελούνται αποσκοπούν αφενός στην προστασία της κοίτης του ποταμού και των τριών γεφυρών που βρίσκονται στα κατάντη από πλημμυρικά φαινόμενα και αφετέρου στην τροφοδοσία με νερό του τσιμεντένιου αύλακα, που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού και σε συνέχεια του ταμιευτήρα, που διοχετεύει νερό άρδευσης από τον ποταμό Κομψάτο στην περιοχή ευθύνης και διαχείρισης του ΤΟΕΒ Ιάσμου. Να σημειωθεί ότι ο βορειότερος τοίχος του ταμιευτήρα που έχει διττό ρόλο του τοίχου συγκράτησης υδάτων ταμιευτήρα αλλά και τσιμεντοαύλακα, καταστράφηκε εν μέρει από έντονα φαινόμενα τον χειμώνα του 2021, ενώ ο νοτιότερος αναβαθμός συγκράτησης φερτών καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά το 2018.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς, με αφορμή την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του ταμιευτήρα ποταμού Κομψάτου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο σημείο, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Κτηνοτροφίας Ριτβάν Χατζή Μεμέτ, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο ΤΟΕΒ Ιάσμου Τάσο Χατζηκωνσταντίνου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς δήλωσε: «Το έργο αυτό έπρεπε να γίνει, γιατί με την παρέμβαση που κάνουμε διασφαλίζουμε την άμεση άρδευση 3.500 στρεμμάτων από τον ποταμό Κομψάτο. Πρόκειται για χωράφια με καπνά, καλαμπόκια, τριφύλλια που καλλιεργούν αγρότες στην ευρύτερη περιοχή του Ιάσμου, Γαλήνης και Μωσαϊκου. Στηρίζουμε στην πράξη τον πρωτογενή τομέα, ανταποκρινόμενοι στο δίκαιο αίτημα της αποκατάστασης του ταμιευτήρα, που αξιοποιεί το νερό του Κομψάτου για τις αρδευτικές ανάγκες καλλιεργειών στην περιοχή ευθύνης του ΤΟΕΒ Ιάσμου».

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιάσμου Τάσος Χατζηκωνσταντίνου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης για την χρηματοδότηση του έργου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση έναρξη των εργασιών, που εξασφαλίζουν την άρδευση των χωραφιών την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι για πρώτη φορά από το 1957 οπότε κατασκευάστηκαν οι συγκεκριμένες υποδομές, λαμβάνεται πρωτοβουλία από την Περιφερειακή Ενότητα για την χρηματοδότηση και αποκατάσταση του ταμιευτήρα ποταμού Κομψάτου.

                                                                                        Από το γραφείο

Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 50 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή