Νέα & Ανακοινώσεις

Συνέχιση του Έργου «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης» και στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

foto190420211 foto190420212
foto190420213 foto190420214

Η Π.Ε. Δράμας κάνει γνωστό στους πολίτες της ότι το Έργο «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης», συνεχίζεται και για τα έτη 2021 έως και 2022, με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας από ασθένειες που μεταδίδουν τα κουνούπια, αλλά και την εξάλειψη της όχλησης που προκαλούν.

                Είναι σε όλους γνωστό ότι τα κουνούπια είναι διαβιβαστές λοιμογόνων παραγόντων για τη μετάδοση σοβαρών ασθενειών, ενώ σημαντικά δυσμενείς είναι και οι επιπτώσεις στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων στις περιοχές όπου αναπτύσσονται υψηλοί πληθυσμοί κουνουπιών. Η εμφάνιση μάλιστα κατά τα τελευταία έτη περιστατικών λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και ελονοσίας σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, καθώς και η ύπαρξη κινδύνου εισαγωγής άλλων ιών που μεταδίδονται με κουνούπια (π.χ. ιών Zika, Chikungunya, Δάγκειου πυρετού), καταδεικνύουν την ανάγκη εφαρμογής του ολοκληρωμένου αυτού προγράμματος. 

                Από της 1/04/2021, έγκαιρα, ξεκίνησε στην Π.Ε. Δράμας,  η εφαρμογή ψεκασμών από ειδικά συνεργεία της αναδόχου εταιρείας «ΓΕΩΤΕΧΝΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΝΕΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ-ΝΕΑΡΧΟΥ ΦΟΙΝΙΚΗ Ο.Ε» σε όλη την επικράτειά της, με στόχο την καταπολέμηση των κουνουπιών αφενός στο υδρόβιο στάδιο (αυγό – προνύμφη – νύμφη) και αφετέρου στο τέλειο έντομο, με την εποπτεία της Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Δράμας.

                Η συμβολή  των Τοπικών Φορέων και η συνεργασία τους, με την εποπτεύουσα Υπηρεσία, όλα αυτά τα χρόνια της υλοποίησης του Έργου καταπολέμησης κουνουπιών, υπήρξε βασικός παράγοντας επιτυχίας του, στην οποία και προσδοκούμε για το παρόν και το μέλλον.

                Βασικό στοιχείο στην επιτυχία του προγράμματος, αποτελεί η συνεργασία των πολιτών, με τη μείωση ή και την εξάλειψη των εστιών ανάπτυξης των κουνουπιών (στάσιμα νερά), εντός των κατοικιών τους (αυλές, μπαλκόνια κλπ).

                Στην ιστοσελίδα της Π.Ε Δράμας (https://www.pamth.gov.gr/index.php/el/home/selida-pedramas), μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, τα μέτρα πρόληψης για τη μείωση των εστιών ανάπτυξης και τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια , πατώντας στο σχετικό εικονίδιο της αρχικής σελίδας.

                Για αναφορά τυχόν αυξημένων προβλημάτων όχλησης, αλλά και για πληροφορίες σχετικά με το εκτελούμενο Έργο, μπορείτε να απευθύνεστε στα  τηλέφωνα της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, 2521351319, 2521351318, 25213517, κατά τις εργάσιμες ώρες και στo ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της υπηρεσίας:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Read 664 times

NOTE! This site uses cookies and similar technologies and is GDPR Compliance.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand