Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς: Τιμούμε την απελευθέρωση της Κομοτηνής, φροντίζουμε για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης

1305202413052024a

Με την αυριανή παρέλαση που ξεκινάει στις 12:00 το μεσημέρι κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 14η Μαΐου, την 104η επέτειο απελευθέρωσης της Κομοτηνής. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς παρέστη σήμερα στην έπαρση της ιστορικής σημαίας της πόλης στο Ηρώο της Κομοτηνής, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τη μαθητιώσα νεολαία.

Σε μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης αναφέρει: «Φέτος συμπληρώνονται 104 χρόνια από την απελευθέρωση της Κομοτηνής και την ενσωμάτωση της στον Εθνικό κορμό. Με πρωτοπόρα τη μαθητιώσα νεολαία τιμούμαι με σεβασμό και επισημότητα την επέτειο της 14ης Μαΐου και δηλώνουμε το χρέος μας απέναντι στην ιδιαίτερη πατρίδα μας να την υπηρετούμε με συνέπεια και υπερηφάνεια. Χρόνια πολλά Κομοτηνή, χρόνια πολλά σε όλους τους συμπολίτες μου».

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης μεριμνούν για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης, σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία και όσες αλλαγές θεσπίστηκαν ήδη από την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ειδικά για την φετινή παρέλαση της 14ης Μαΐου η Π.Ε. Ροδόπης έχει φροντίσει για την τοποθέτηση δύο χημικών τουαλετών, ενώ  θα υπάρχουν και διαθέσιμα εμφιαλωμένα νερά, στον χώρο του πάρκινγκ, απέναντι από τον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χώρος αναμονής όσων συμμετέχουν στην παρέλαση.

Το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων της Τρίτης, 14 Μαΐου 2024

07:00 Όρθρος, Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, στον οποίο θα συλλειτουργήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος.

10:30 Ε π ί σ η μ η δ ο ξ ο λ ο γ ί α για την Απελευθέρωση της Κομοτηνής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και θα συγχοροστατήσουν οι προσκληθέντες Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, και ο Επίσκοπος Αμφιπόλεως κ.κ. Χριστοφόρος.

Τέλος προσέλευσης σημαιοφόρων σχολείων 10:00 π.μ.

Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:20 π.μ.

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη.

11:15 Ε π ι μ ν η μ ό σ υ ν η δ έ η σ η , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο χώρο του Ηρώου. Κ α τ ά θ ε σ η σ τ ε φ ά ν ω ν στο Ηρώο της πόλης. Ώρα προσέλευσης: 10:45 π.μ. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσει τιμητικό στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

12:00 Π α ρ έ λ α σ η των πολιτιστικών - αθλητικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας κ.λ.π. Χώρος παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος Δημοκρατίας και η οδός Ορφέως. Χώρος συγκέντρωσης των τμημάτων ορίζεται ο χώρος πίσω από την ΛΑΦΚ. Τέλος προσέλευσης πολιτιστικών, αθλητικών συλλόγων και φορέων 11:15 π.μ. Τέλος προσέλευσης μαθητών και μαθητριών των σχολείων 11:15 π.μ.

                                                                      Από το γραφείο

                                                                                  Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Read 91 times Last modified on Monday, 13 May 2024 13:53

NOTE! This site uses cookies and similar technologies and is GDPR Compliance.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand