Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π) για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

17042024

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς πραγματοποίησε εισήγηση στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) για την αντιμετώπιση των κινδύνων από δασικές πυρκαγιές. Στο Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης. Η σύγκληση του Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. έγινε το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, μετά από πρόσκληση της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας ΑΜΘ, προκειμένου να συζητηθούν οι δράσεις πρόληψης και η προετοιμασία – ετοιμότητα των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

17042024a

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εμμανουήλ Ταπατζάς αφού καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη και όλους τους παρευρισκόμενους στο Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π., ξεκίνησε την εισήγησή του επισημαίνοντας την σπουδαιότητα του θέματος που συζητείται, επισημαίνοντας πως «το καλοκαίρι που μας πέρασε ζήσαμε δυσάρεστες καταστάσεις, γι’ αυτό και πρέπει να διδασκόμαστε από τα λάθη και να επικεντρωθούμε στην πρόληψη. Στην Π.Ε. Ροδόπης προ ημερών κάναμε σύσκεψη φορέων ενόψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, προκειμένου να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός  για την αντιπυρική περίοδο και με στόχο να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών».17042024c

Στη συνεδρίασητου Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. συμμετείχαν οι: χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας και Δράμας, θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, στελέχη των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΑΜΘ, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Αστυνομίας, του Δ΄ Σώματος Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Δασών των Περιφερειακών Ενοτήτων, στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΑΜΘ, εκπρόσωποι εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

17042024d

Το Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. κατευθύνει σε περιφερειακό επίπεδο το έργο των Τοπικών Επιχειρησιακών Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) για την αντιμετώπιση των καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης όλου του κύκλου διαχείρισης καταστροφών. Συντονίζει, τον κατά λόγο αρμοδιότητας, επιχειρησιακό σχεδιασμό του Περιφερειακού Π.Δ.Ε.Α., παρακολουθώντας τις φάσεις υλοποίησης του. Σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ειδοποίησης πολιτών. Συνάπτει με άλλα περιφερειακά όργανα μνημόνια συνεργασίας για αμοιβαία συνδρομή ανθρώπινου δυναμικού, υλικού και μέσων πολιτικής προστασίας.

Από το γραφείο

Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

 

Read 87 times

NOTE! This site uses cookies and similar technologies and is GDPR Compliance.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand