Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Κατασκευή γέφυρας Κοσμίου – κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οχημάτων

28022024a28022024b

Στις 26 Φεβρουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης κ.Ταπατζά Εμμανουήλ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του με θέμα :

«ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΤΡΕΛΟΧΕΙΜΑΡΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ-ΚΟΣΜΙΟΥ-ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ – ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ»

Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ροδόπης, ο ανάδοχος του έργου κος Γαλόπουλος Σπυρίδων με συνεργάτη του, ο Αντιδήμαρχος Έργων Προγραμματισμού Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού του Δήμου Κομοτηνής κος Καρασταύρου Δημήτριος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής, ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής κος Βαργεμιτζίδης Σταύρος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΤΕΛ Κομοτηνής και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής.

Η νέα γέφυρα θα έχει μήκος 33,00 m  και πλάτος 16,75 m εκ των οποίων τα 11,00 m καταλαμβάνονται από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα 5,75 m από τα πεζοδρόμια και τον ποδηλατόδρομο.

Πέρα από την κατασκευή της γέφυρας, προβλέπεται η προσαρμογή-βελτίωση του τμήματος της επαρχιακής οδού από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής έως την είσοδο του οικισμού Κοσμίου, συνολικού μήκους 1 km, με την πρόσθετη κατασκευή ποδηλατόδρομου πλάτους 2,00 m.

Το αντικείμενο της συζήτησης αφορούσε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις των οχημάτων που θα ισχύουν κατά το χρονικό διάστημα της υλοποίησης κατασκευής του συγκεκριμένου έργου.

Κατατέθηκαν προτάσεις από όλους του εμπλεκόμενους φορείς.

Η επιτροπή προτείνει εναλλακτικές διαδρομές εισόδου-εξόδου στον οικισμό του Κοσμίου κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

Το έργο τυπικά έχει ξεκινήσει, μένει η διαδικασία διευθέτησης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και η μεταφορά αγωγών πλησίον της γέφυρας, οι οποίοι στην ουσία είναι η αιτία καθυστέρησης έναρξης του έργου.

                                                                                          

                                                                                                          Από το γραφείο

                                                                                              Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Read 105 times

NOTE! This site uses cookies and similar technologies and is GDPR Compliance.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand