Πρόγραμμα εορτασμού ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Με την ευκαιρία του εορτασμού Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν την 19η Μαΐου 2024, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου 2024.
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 19ης Μαΐου 2024 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 Β΄) Κ.Υ.Α. όπως ισχύει.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2024

08:00  Επίσημη έπαρση σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

09:55  Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ.

10:00  Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ελλήνων του Πόντου, των αναιρεθέντων στη γενοκτονία του  Πόντου, στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Καβάλας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου. Ομιλία για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα εκφωνήσει η κ. Ελένη Χατζηλαζαρίδου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.

10:45  Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού «Ο Ακρίτας του Πόντου»

(περιοχή Ιχθυόσκαλας).

11.00  Κατάθεση στεφάνων από τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ., τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, εκπροσώπους των ποντιακών οργανώσεων και εκπροσώπους νομικών προσώπων και άλλων οργανώσεων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

Χορωδιακή απόδοση ποντιακού θρήνου «Πάρθεν η Ρωμανία».

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Πέρας Τελετής.

20:00  Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές. Τελετάρχες ορίζουμε τις κ.κ. Φιλιππία Κοχλιαρίδου και Σουλτάνα Φαρίνα, υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, καθώς και έναν υπάλληλο που θα οριστεί από τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Καβάλας.

                                                                                                                         Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 
       
       Δρ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
Read 76 times Last modified on Wednesday, 15 May 2024 08:49

NOTE! This site uses cookies and similar technologies and is GDPR Compliance.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand