Γραφείο Τύπου

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Επικοινωνιών και Καλών Πρακτικών, κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ

 

Κατά την τοποθέτηση στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την Οδική Ασφάλεια, που έγινε στην Ξάνθη στις 18/06, σε μία αποστροφή του λόγου μου, είπα τα εξής: «[…] Παρά την εισροή σημαντικών κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οδικό δίκτυο παραμένει ελλιπές και μη ασφαλές. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη δέσμευσης και την ανεπαρκή συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές από τις Τεχνικές Υπηρεσίες κατά την υλοποίηση των έργων […]»

Επανεξετάζοντας τη δήλωσή μου και κατανοώντας ότι δύναται να προκαλέσει παρεξηγήσεις αν ερμηνευτεί ως κριτική προς τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες, επιθυμώ να καταστήσω σαφή τα παρακάτω:

Με τα λεγόμενά μου αυτά, ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων μας – υπηρεσιακών και αιρετών- ως προς τη διαχείριση των κονδυλίων που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία, όπως μας έχει ενημερώσει ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ είναι συγκεκριμένα και δίνονται μέσα σε ένα αυστηρά οριοθετημένο πλαίσιο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τελούμε σε πλήρη εγρήγορση ώστε να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, προς όφελος της Περιφέρειας μας και των πολιτών της.

Ήθελα λοιπόν να εστιάσω στο γεγονός ότι οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες πρέπει να στελεχωθούν με επιπλέον, εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να βελτιωθεί περισσότερο η λειτουργικότητά τους.

Όμως, σε κάθε περίπτωση, θέλω να ευχαριστήσω τα υπάρχοντα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Ξάνθης για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του οδικού δικτύου, ενώ από την θεσμική μου θέση γνωρίζω ότι αντίστοιχο αγώνα δίνουν οι εργαζόμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας μας.

Επιπλέον, πρέπει να συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συγκαταλέγεται στις Περιφέρειες με το μεγαλύτερο μήκος οδικού δικτύου και αυτή η παράμετρος καθιστά ακόμη δυσκολότερο το έργο των υπαλλήλων των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Παρά τις δυσκολίες όμως, οι υπάλληλοι των Τεχνικών Υπηρεσιών, ανταπεξέρχονται με επιτυχία και αρτιότητα και δηλώνω την πρόθεσή μου να συνεργαστώ μαζί τους, όπως και με όλους τους αιρετούς συναδέλφους της Διοίκησης, ώστε να λύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, αναθέτοντας μου τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Επικοινωνιών και Καλών Πρακτικών.

Διαβάστηκε 99 φορές

Αναζήτηση Γραφείο Τύπου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή