Γραφείο Τύπου

Η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει στο επίκεντρο των άνθρωπο γι’ αυτό αναδεικνύει τα θέματα Οδικής Ασφάλειας και Οδηγικής συμπεριφοράς

 

Τις σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις που έχει η άσχημη οδική συμπεριφορά και τις αξίες της οδικής ασφάλειας και προστασίας, ανέδειξαν οι ομιλητές τη, Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, στην εκδήλωση – συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε η Περιφέρεια ΑΜΘ στην Ξάνθη, στο πλαίσιο των δράσεων «2024 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας».

Η Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Πολυξένη Μπρίκα επισήμανε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα του θέματος της Οδικής Ασφάλειας στην περιοχή της ευθύνης της έχει αναγνωρίσει το 2024 ως έτος Οδικής Ασφάλειας και έχει σχεδιάσει μια σειρά από δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Με την σειρά του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής κ.Νίκος Ευκαρπίδης εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς τους οικείους των θυμάτων του πρόσφατου πολύνεκρου τροχαίου στην Ξάνθη, και όπως τόνισε αυτά τα δυστυχήματα είναι που οδήγησαν την διοίκηση του Χριστόδουλου Τοψίδη να κηρύξει το 2024 σε έτος Οδικής Ασφάλειας. «Στο πλαίσιο αυτό έχουν σχεδιαστεί δράσεις ενημέρωσης για κάθε Π.Ε., εντάξαμε δράσεις για την ευαισθητοποίηση φορέων και επιχειρήσεων και διανομή ενημερωτικού υλικού. Επίσης δράσεις σε σχολεία, διαγωνισμούς για την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας, συμμετοχή σε νεανικές εκδηλώσεις κ.α. όπου όλα έχουν στόχο οι νέοι να εμπεδώσουν την ανάγκη της οδικής ασφάλειας» επισήμανε ο κ. Ευκαρπίδης. Επίσης τόνισε πόσο σημαντικό είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν και οι σχολές οδήγησης που έχουν καθοριστικό ρόλο στο να γίνουν οι νέοι ποίο υπεύθυνοι οδηγοί.

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ.  Ιρφάν Χατζηγκενέ, τόνισε ότι έχει επισημάνει τις ανεπάρκειες του οδικού δικτύου, την μη τήρηση των κανόνων και των προδιαγραφών που έχει θεσπίσει η Ε.Ε. για την κατασκευή των έργων, ως αιτίες των προβλημάτων που υπάρχουν. Ο κ. Χατζηγκενέ τόνισε χαρακτηριστικά ό,τι για την βελτίωση της κατάστασης ότι «θα πρέπει να υιοθετήσουμε μια σειρά καινοτόμων και κατάλληλων τεχνικών λύσεων, ενίσχυση των σχολών οδήγησης, για να έχουν οι οδηγοί καλύτερη κατάρτιση για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ενδυνάμωση των τροχονομικών ελέγχων και γι’ αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσει τα αστυνομικά τμήματα, με προσωπικό και πόρους. Αυτά θα μειώσουν τα ατυχήματα και θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια».

«Επίσης η ένταξη της Κυκλοφοριακής  αγωγής στα σχολεία θα καλλιεργήσει στους νέους την  αίσθηση της υπευθυνότητας και της ασφαλής οδήγησης» τόνισε  ο κ. Χατζηγκενέ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σημαντική συμβολή των κυκλικών κόμβων στην καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας και στην ασφάλεια, όπως και η σωστή σχεδιάση κόμβων σε πολυκαταστήματα και η τοποθέτηση συσκευών ήχων στις διαβάσεις κ.α. Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης αυστηρών μέτρων αλλά και ενημέρωσης για την χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών και τις συνέπειες που έχουν στην οδήγηση όπως και μέτρα που πρέπει να ληφθούν για όσους είναι άνω των 65 ετών.

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Κυριακός Διαμαντόπουλος Αστυνόμος – Α’ Προϊστάμενος Τμήματος Γενικής Ασφάλειας που παρουσίασε το έργο της Τροχαίας  και την στατιστική που παρουσιάζει την βελτίωση της εικόνας των μεγεθών για το πρώτο πεντάμηνο του 2024, σε σχέση με το 2023, όσο αφορά τον αριθμό των θανατηφόρων ατυχημάτων και τον αριθμό των θυμάτων.

Ο κ Αντώνης Μαστοράκης παρουσίασε την συμβολή των σχολών οδήγησης και των εκπαιδευτών στην βελτίωση των γνώσεων και της οδηγικής συμπεριφοράς των νέων οδηγών και ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη που τους ενέταξε στον σχεδιασμό της Περιφέρειας σε όλες τις εκδηλώσεις.

ODIKH ASFALEIA 10

 

ODIKH ASFALEIA 10

.

Διαβάστηκε 117 φορές

Αναζήτηση Γραφείο Τύπου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή