Γραφείο Τύπου

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με το Βρετανό Πρέσβη στην Αθήνα

24102022

24102022

24102022

 

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα κ. Matthew Lodge  είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη.

Ο κ. Μέτιος έκανε στον κ. Lodge μία συνολική παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφερόμενος ιδιαίτερα στη γεωγραφική θέση, στο διασυνοριακό χαρακτήρα και στην πολυπολιτισμικότητα της περιοχής.

Τόνισε ότι οι υποδομές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναβαθμίζονται και ότι η περιοχή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως κόμβος και ως πέρασμα στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και του εμπορίου.

Επεσήμανε επίσης πως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη φιλοδοξεί να καταστεί ελκυστικός τουριστικός προορισμός και πως η Διοίκηση της Περιφέρειας στηρίζει την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Βρετανός Πρέσβης από την πλευρά του έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τo ρόλο του λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα επιχειρηματικότητας, γεωθερμίας και πρωτογενούς παραγωγής.

Τον κ. Lodge συνόδευε ο Υπεύθυνος Πολιτικών Θεμάτων της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Χρήστος Ψάλτης.

Διαβάστηκε 46 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 07:45

Αναζήτηση Γραφείο Τύπου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή