Γραφείο Τύπου

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή παρουσιάζει στο θεατρόφιλο κοινό της Περιφέρειας το θεατρικό έργο «Γκιαούρ Ισμήρ»

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή παρουσιάζει στο θεατρόφιλο κοινό της Περιφέρειας το θεατρικό έργο «Γκιαούρ Ισμήρ», από την εταιρεία καλλιτεχνικών παραγωγών και θεαμάτων dictum factum,  με πρωταγωνιστές τη Βίβιαν Κοντομάρη και τη Μαρίνα Σαμάρκου, σκηνοθεσία Αντώνη Κρόμπα και πρωτότυπη μουσική Πέτρου Σακκελίου, την Δευτέρα 18 Ιουνίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Ορεστιάδας Ν. Έβρου στις 09:30 το βράδυ, με δωρεάν είσοδο.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Το χρονικό της παράστασης ευελπιστεί να θυμίσει σε κάποιους και να μάθει σε κάποιους άλλους ότι κάποτε σε εκείνα να χώματα γράφτηκε η πιο όμορφη ιστορία… σελάμ σουλέ

Χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα από τα «Ματωμένα χώματα» της Διδώς Σωτηρίου, από την «Αιολική γη» του Ηλία Βενέζη, από την «Έξοδο» του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών και μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από άλλες σχετικές πηγές.

Διαβάστηκε 332 φορές

Αναζήτηση Γραφείο Τύπου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή