Γραφείο Τύπου

Τιμητική – μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Εορτάζοντας τη Μάνα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, το Κυριακή 15 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00

mana A3

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής διοργανώνουν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, τιμητική – μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Εορτάζοντας τη Μάνα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής,  το Κυριακή 15 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00. Στην εκδήλωση συμπράττουν οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας, φιλόλογος του ΔΠΘ Σπύρος Κιοσσές, ενώ συμβουλευτικές παρεμβάσεις θα κάνουν οι: Χρήστος Σερμπέζης, Δρ. Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής, με τίτλο: «Μητρότητα και ενδοοικογενειακή βία: βρίσκοντας δύναμη μέσα στην καταιγίδα της κακοποίησης» και η Όλγα Κατσιάνη, Δρ. Κοινωνικής Εργασίας - Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Κομοτηνής με τίτλο: «Η εμψύχωση και ενδυνάμωση της ηλικιωμένης μητέρας μέσα από το «Βοήθεια στο Σπίτι»».

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί απονομή βραβείου στην μνήμη της ηρωίδας μάνας Γιαννούλας Ζέρβα – Βάρσου (για την οποία θα γίνει ειδική μνεία) στις μητέρες του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης. Επίσης θα βραβευθούν για τη συμμετοχή τους  δημιουργίες ζωγραφικής και φωτογραφίες από τα σχολεία της Ροδόπης και τα έργα τους θα εκτεθούν στο χώρο του Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής, ενώ από τις 6:00μ.μ. το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με θέμα τη Μάνα με την υποστήριξη του Θρακικού Πνευματικού Κέντρου – Ωδείου Κομοτηνής.

Η  εκδήλωση θα επενδυθεί μουσικά με τραγούδια σε όλες τις γλώσσες αφιερωμένα στη Μάνα.

Η είσοδος για την παράσταση είναι δωρεάν και η προσέλευση ελεύθερη.

 

Η Ειδική Σύμβουλος Περιφερειάρχη
Υπεύθυνη Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής,
Δράσεων Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Ζωή Κοσμίδου

Διαβάστηκε 72 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 07:35

Αναζήτηση Γραφείο Τύπου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή