Γραφείο Τύπου

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προσφέρει στο κοινό της ΠΑΜΘ, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και ώρα 19.30, την όπερα του του Βόλφγκανγκ ΑΑμαντέους Μότσαρτ, με τίτλο «Così fan tutte»

Η  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στηρίζοντας το Φεστιβάλ «Cosmopolis» και την ποιότητα στην τέχνη προσφέρει στο κοινό της ΠΑΜΘ, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και ώρα 19.30, την όπερα του του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, με τίτλο «Così fan tutte» («Έτσι κάνουν όλες») από την COSMOCLASSICAL YOUTH ORCHESTRA με την ευγενική συμμετοχή του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ κατά την παρουσίαση της όπερας στο φουαγιέ του Μεγάρου, το οποίο πλαισιώνει η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Plié.

Το αποκορύφωμα της ενότητας CosmoClassical αποτελεί η παραγωγή της όπερας του Mozart «Così fan tutte» στο πλαίσιο της ορχήστρας νέων μουσικών, CosmoClassical Youth Orchesra. Το Cosmopolis festival δημιούργησε στην Καβάλα έναν μοναδικό θεσμό σε πανελλήνιο επίπεδο.

Συμμετέχουν 50 ταλαντούχοι νέοι και νέες μουσικοί από 6 χώρες της Ευρώπης και την Ελλάδα (18-29 ετών), που ξεκινούν την επαγγελματική τους καριέρα και θα εργαστούν για τους ρόλους τους με κορυφαίους επαγγελματίες. Η Αλεξία Βουλγαρίδου, η διεθνώς αναγνωρισμένη σοπράνο, μεταφέρει στο project την τεράστια εμπειρία της, έχοντας τραγουδήσει πρωταγωνιστικούς ρόλους στην όπερα και έχοντας εμφανιστεί σε διάσημες σκηνές σε όλο τον κόσμο. Στην παραγωγή θα συμμετάσχει ο Gary Kudo, ένας βετεράνος coach στην όπερα με πάνω από τριάντα χρόνια εμπειρίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Ο νεαρός, πολλά υποσχόμενος, Ιωάννης Πρωτόπαπας διευθύνει την ορχήστρα, ενώ ο ταλαντούχος Κωνσταντίνος Κοντοχρήστος είναι ο σκηνοθέτης του έργου.

Η όπερα του Mozart, ”Così fan tutte” ή σε μετάφραση “Έτσι κάνουν όλες” αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της όπερας μπούφα, δηλαδή της ιταλικής εύθυμης όπερας. Το έργο αφηγείται μια πολύ τολμηρή, για τα δεδομένα της εποχής, ιστορία ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων και κατά την πρεμιέρα του το 1790 γνώρισε θερμή υποδοχή από τo κοινό τη Βιέννης. Για αρκετά χρόνια οι παραγωγοί θεωρούσαν το έργο «επικίνδυνο» από άποψη ηθικής. Έπρεπε να φτάσει η δεκαετία του 1950, για να ξαναβρεί τη θέση του στο οπερατικό ρεπερτόριο και από τότε αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και πολυπαιγμένες όπερες.

Οι νέοι της CosmoClassical Youth Orchestra με τη μουσική τους, μας ταξιδεύουν σε ένα ταξίδι, χωρίς σύνορα. Η μουσική μας ενώνει όλους, όπως άλλωστε συμβαίνει επί τόσους αιώνες αδιάλειπτα.

 

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ: 18.30      -      ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 19.30

ΕΙΔΟΣΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
κατόπιν κράτησης από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ: pamth.gov.gr/OnLine κρατήσεις

Η πλατφόρμα κρατήσεων θα ανοίξει την Τετάρτη 1/12/2021 και ώρα 11 π.μ.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΝΟΣΗΣΗΣ Ή ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

 

Κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

 

 


 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΛΕΞΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΟΥ

COACHING/ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: GARY KUDO

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ COSMOPOLIS FESTIVAL: ΑΛΚΗΣ ΖΟΠΟΓΛΟΥ

Μουσικοί:

BARITONE: Emmanouil Papadopoulos [ GREECE], Gideon Enrico Henska [GERMANY]. Gianandrea Navacchia [ITALY], Agostino Subacchi [GERMANY]

TENOR: Heejun Kang [GERMANY], Marinos Matzanas [GREECE]

MEZZOSOPRANO: Manon Jurgens [FRANCE], Maria Jurado Obradors [SPAIN]

SOPRANO: Ornella Maria de Luca Coltro [ITALY], Danielle Elisa Ingrid Cîmpean [GERMANY], Ipeleng Kgatle [GERMANY], Anastasia Lakka-Boni [GREECE]

BASSOON: Pablo Villa Bulnes [SPAIN], Josselin Bastide [FRANCE]

PERCUSSION: Alexandros Theofilidis [GREECE]

CELLO: Eleonora Mascia [ITALY], Athanasia Teliou [GREECE], Lavinia Golfarini [ITALY]

CLARINET: Charlotte aus dem Siepen [GERMANY], Eirini Charalampaki [GREECE]

FLUTE: Ángela Sanfélix Tarín [SPAIN], Apostolidou Theodora [GREECE]

HORN: Sébastien Designolle [FRANCE], Martí Miranda [SPAIN]

OBOE: Lucille Laguian [FRANCE], Jeanne Degos [FRANCE]

TRUMPET: Marta Cherubini [ITALY], Foteini Stavroudi Marinidou [GREECE]

VIOLIN: Evangelia Koutsodimou [GREECE], Svetlana Manouki [GREECE], Athanasios Drakos [GREECE], Panagiota Lioliou [GREECE], Ana-Maria Duminică [ROMANIA], Gabriel-Stefan Ristea [ROMANIA], Master Anton Dihore [ROMANIA], Epameinondas Panagiotis Tzivenis [GREECE], Giuditta Meldolesi [ITALY], Carola Camponeschi [ITALY], Nikolaos Dimitrios Papadakis [GREECE], Eduard Andrei Badoi [ROMANIA], Rakos Athanasios [GREECE], Christina Bogiari [GREECE]

VIOLA: Konstantina Tsirambidou [GREECE], Stefania Mitrica [ROMANIA], Sotiria Eginloglou [GREECE]

CONTRABASS: Aina Forteza Gomez [SPAIN], Stefanos Stefanidis [GREECE]

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Διαβάστηκε 272 φορές

Αναζήτηση Γραφείο Τύπου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή