Γραφείο Τύπου

Εκδήλωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να τιμήσει την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

lorna

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να τιμήσει την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, παρουσιάζεται, την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 και ώρα 9 μ.μ. στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, η μουσικοθεατρική παράσταση «Χρόνια Δοξασμένα» του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού «Θυμέλη – Έλλη Βοζικιάδου».

Η παράσταση περιλαμβάνει ιστορικές αφηγήσεις από το έπος του ’21, επιλογή ποιημάτων των μεγαλύτερων Ελλήνων ποιητών (Κ. Παλαμά, Οδ. Ελύτη, Γ. Σεφέρη, Α. Σικελιανό, Κ. Βάρναλη, Α. Βαλαωρίτη κ.α.) σε συνδυασμό με τραγούδια παραδοσιακά και σύγχρονα σπουδαίων συνθετών και στιχουργών (Μ. Θεοδωράκη, Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Λοΐζο, Α. Καλδάρα, Πυθαγόρα, Θ. Σακελλαρίδη, Μ. Τραϊφόρο, Λ.Κηλαϊδόνη, Χ. Λεοντή, Μ. Ευθυμιάδη κ.α.) και με ιδιαίτερη αφιέρωση στις ελληνίδες ηρωίδες του ‘21 (Λασκαρίνα, Μπουμπουλίνα, Μαντώ Μαυρογένους, Δέσπω κλπ).

Συντελεστές της παράστασης:

Τραγούδι: Λόρνα και Σταύρος Βαϊνάς

Αφήγηση – απαγγελία: Μαρία Συμεών, Γιάννης Λεβέντης

Μουσική: Θάνος Γεωργουλά / πιάνο – πνευστά, Γιώργος Παχής / μπουζούκι-λαούτο, Σταμάτης Χρήστου / πλήκτρα, Ντίνος Ράλλης / κιθάρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για την είσοδο απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση μέσα από το link της Περιφέρειας: pamth.gov.gr στη συνέχεια κάνετε click στο εικονίδιο με το πληκτρολόγιο “Online Ηλεκτρονικές κρατήσεις». Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid-19.

Έναρξη κρατήσεων: 30/8/2021 στις 11:00 π.μ.

Με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Διαβάστηκε 208 φορές

Αναζήτηση Γραφείο Τύπου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή