Γραφείο Τύπου

Η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει πόρους για την προστασία και την αναβάθμιση των υποδομών του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας

05082021 1

05082021 1

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, το έργο της προστασίας και της αναβάθμισης των υποδομών του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με πόρους ύψους 602.500 ευρώ.

Το έργο θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης και περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις που έχουν στόχο να αναδείξουν το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας ως τουριστικό αξιοθέατο αλλά και ως χώρο πολιτισμού.

1. Εργασίες για την ανάδειξη και την προστασία του καθαυτό μνημείου

Δημιουργία μιας μόνιμης υπαίθριας έκθεσης (open air) στο νοτιοανατολικό τμήμα του θεάτρου όπου θα εκτίθενται αρχιτεκτονικά ευρήματα από την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο του θεάτρου.

Στερεώσεις και συγκολλήσεις τμημάτων, πυροπροστασία.

2. Συντήρηση ευρημάτων

Δημιουργία ενός εργαστηρίου πεδίου με ειδικά μηχανήματα και εργαλεία για τη συντήρηση αρχιτεκτονικών ευρημάτων από το ανατολικό τμήμα του θεάτρου.

3. Προσβασιμότητα

Εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας στη σκηνή του θεάτρου.

 

 

4. Εργασίες πεδίου

Αποψιλώσεις και καθαρισμοί του αρχαιολογικού χώρου, χωματουργικές εργασίες, απορροή ομβρίων, καλλωπισμός και φυτεύσεις.

5. Εξυπηρέτηση κοινού

Κατασκευή οικίσκου για την εξυπηρέτηση του κοινού, τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και πληροφόρησης, τύπωση φυλλαδίων τα οποία θα είναι και σε γραφή Braille, κατασκευή φυλακείου και χώρου WC ο οποίος θα είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ.

6. Μελέτες

Εκπόνηση των απαραίτητων μελετών (αρχιτεκτονική, στατική, τοπογραφική, πυρόσβεσης, διαχείρισης όμβριων υδάτων κτλ.)

7. Δράσεις προβολής

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα τα αρχαία θέατρα στη Θράκη και πραγματοποίηση εκδηλώσεων μουσικής και θεάτρου.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη και ενημερώθηκε για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης κυρία Χρύσα Καραδήμα.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Διαβάστηκε 415 φορές

Αναζήτηση Γραφείο Τύπου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή