Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γραφείο Τύπου

Νέος τρόπος εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω ηλεκτρονικής ψηφιακής πλατφόρμας που θα εξυπηρετεί τα ραντεβού των ενδιαφερομένων στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Ροδόπης.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, συνεχίζοντας την προσπάθεια εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών της, εγκαινιάζει ένα νέο τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω ηλεκτρονικής ψηφιακής πλατφόρμας που θα εξυπηρετεί τα ραντεβού των ενδιαφερομένων στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Ροδόπης.

Στόχος είναι να μπει τέλος στην αναμονή σε «ουρές» έτσι ώστε οι πολίτες να κερδίζουν χρόνο, ενώ ταυτόχρονα να αποφεύγεται ο συνωστισμός τόσο γι’ αυτούς όσο και για τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας του Covid-19.

Ξεκινώντας πιλοτικά, από 15 Φεβρουαρίου 2021, οι πολίτες που επιθυμούν να προσέλθουν στην Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους, θα μπορούν εύκολα και γρήγορα κάνοντας χρήση του link  https://booking.open1.eu/pamth-rodopi, ή εναλλακτικά από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης να επιλέγουν την ημερομηνία και ώρα πρσέλευσής τους και να ενημερώνονται για τα έγγραφα ή τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχουν μαζί τους.

Για όσους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικά, θα υπάρχει παράλληλα η δυνατότητα να κλείνουν τα ραντεβού τους με την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Ροδόπης καλώντας στα αντίστοιχα τηλέφωνα:

Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Ροδόπης

  1. Τμήμα Αδειών Οδήγησης: 2531353949
  2. Tμήμα Αδειών Κυκλοφορίας : 2531353926, 2531353919
  3. Τεχνικό Τμήμα : 2531353969, 2531353921
  4. Tμήμα ΚΤΕΟ : 2531354300

Και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τηρώντας τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού γίνεται σαφές ότι οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο με ραντεβού μέσω της χρήσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ή με τηλεφωνική και ηλεκτρονική επικοινωνία στα αρμόδια τμήματα.

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Διαβάστηκε 1998 φορές
FaLang translation system by Faboba