Γραφείο Τύπου

Η Περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει την ίδρυση της πρώτης Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Κομοτηνή

 monada psixokinitikis apokatastasis

Με πόρους 1.049.980 € από το ΕΣΠΑ στηρίζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την ίδρυση και λειτουργία της πρώτης Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Κομοτηνή.

Πρόκειται για μια δομή μόνιμης διαβίωσης για άτομα με ψυχικές διαταραχές, η οποία θα παρέχει στέγη, περίθαλψη και υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης σε 15 ασθενείς από τη Θράκη.

Η δομή θα στεγαστεί σε κτίριο στον οικισμό Θρυλόριο και θα απασχολεί 20 εργαζόμενους.

Μετά από διαγωνισμό του Υπουργείου Υγείας, ο φορέας υλοποίησης που επιλέχθηκε είναι το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Πρόληψης και Προαγωγής Υπηρεσιών Υγείας «Ίκελος».

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος είχε συνάντηση με τον Επιστημονικό Διευθυντή της δομής ψυχίατρο-ψυχαναλυτή κ. Γκάρο Εσαγιάν και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της, παρουσία του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Λουκά Γεωργίου.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Διαβάστηκε 439 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 08:16

Αναζήτηση Γραφείο Τύπου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή