Γραφείο Τύπου

Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με φορείς της Ξάνθης για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού στον Εχίνο

tilediaskepsi26032020 1

tilediaskepsi26032020 1

tilediaskepsi26032020 1

Τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου και φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαρτίου με θέμα την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στον οικισμό Εχίνο του Δήμου Μύκης.
Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της απόφασης του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά για την κήρυξη του Εχίνου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας το διάστημα από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 7 Απριλίου με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην περιοχή.
Συζητήθηκαν ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν καθώς και τρόποι επίλυσής τους.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης, ο Δήμαρχος Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Σπυρίδων Βαρσάμης, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Δαδούδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ξάνθης Πύραρχος κ. Θεόδωρος Κοσμίδης, ο Γενικος Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Ταξίαρχος κ. Πασχάλης Συριτούδης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ξάνθης Αστυνομικός Διευθυντής κ. Πασχάλης Γιώρης, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Δ’ Σώματος Στρατού Συνταγματάρχης κ. Μιχαήλ Θωμάς, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Έλενα Ροφαέλα, η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θράκης κ. Σοφία Παπαναστασίου, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ζωή Κοσμίδου, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κώστας Χουβαρδάς, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Λουκάς Γεωργίου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ξάνθης κ. Λάμπρος Τσούργιαννης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ξάνθης κ. Ευστάθιος Βαφειάδης.
Κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη ο κ. Μέτιος τόνισε στους συνομιλητές του ότι τα μέτρα μπορεί να είναι δύσκολα, κρίνονται όμως απαραίτητα για να υπάρξουν αποτελέσματα στην προστασία της δημόσιας υγείας και ότι ο σωστός συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και η υπευθυνότητα από την πλευρά των πολιτών είναι ουσιαστικής σημασίας για την επιτυχία της προσπάθειας.
Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Διαβάστηκε 706 φορές

Αναζήτηση Γραφείο Τύπου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή