Γραφείο Τύπου

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου Co-Evolve4BG στην Τυνησία και συμμετοχή της ΠΑΜΘ ως βασικός εταίρος

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) συμμετείχε ως εταίρος του Ευρωπαϊκού έργου «Συνεξέλιση των παράκτιων ανθρωπίνων δραστηριότητων & Μεσογειακών φυσικών συστημάτων για βιώσιμο τουρισμό και γαλάζια ανάπτυξη στην Μεσόγειο» με ακρωνύμιο CO-EVOLVE 4BG, στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου στην Τυνησία.
Το Co-Evolve4BG είναι ένα τριετές πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 και συγκεντρώνει 9 εταίρους (δημόσιες περιφερειακές και τοπικές διοικήσεις, πανεπιστήμια, κ.α.). από πέντε χώρες. Τρεις ευρωπαϊκές χώρες, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, εκπροσωπούνται από τέσσερις εταίρους και δύο μεσογειακές χώρες (MPC), Τυνησία, Λίβανος, που εκπροσωπούνται από πέντε εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του κύριου δικαιούχου.
Το έργο Co-Evolve4BG χρηματοδοθήκε στο πλαίσιο της προτεραιότητας του προγράμματος ENI CBC MED για το περιβάλλον-ΟΔΠΖ και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου έργου, του "Med Coast for Blue Growth" (MC4BG).
Το έργο επικεντρώνεται στις συνθήκες για τη συνεξέλιξη των δραστηριοτήτων των φορεών και των φυσικών πόρων τους, όπως έχει ήδη εξεταστεί από το πρόγραμμα INTERREG MED Co-Evolve, επεκτείνοντας τη δράση του προς τις παράκτιες περιοχές της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου, και ολοκληρώνοντας το πλαίσιο του σχεδίου MC4BG UfM (Union for the Mediterranean). Oι αναλύσεις και οι δράσεις επίδειξης που περιλαμβάνονται στο έργο θα παράγουν αποτελέσματα με ευρεία και μακροχρόνια επιρροή, αξιοποιώντας πλήρως το δυναμικό της "γαλάζιας οικονομίας", προωθώντας τη δημιουργία νέων αγορών και θέσεων εργασίας στον τομέα των οικοσυστημικών υπηρεσιών που σχετίζονται με τον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό και την παράκτια διαχείριση και την προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος.
Η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε μέσω της συντονίστριας του έργου κ. Παρασκευής Χουρίδου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, τόσο στην εναρκτήρια συνάντηση όσο και στις παράλληλες δράσεις δικτύωσης, ενημερώσης και εκπαίδευσης που έλαβαν χώρα στη συνέχεια.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΤΠΑ)

Διαβάστηκε 582 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 13:56

Αναζήτηση Γραφείο Τύπου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή