Γραφείο Τύπου

Τελικό συνέδριο (Final Conference) σχετικά με τα αποτελέσματα του έργου Co-Evolve για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε παράκτιες περιοχές της Μεσογείου

 

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 στην Καβάλα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργάνωσε ως επικεφαλής εταίρος του Ευρωπαϊκού έργου CO-EVOLVE το Τελικό Συνέδριο του έργου με σκοπό τόσο την ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα του έργου όσο και τον ανοικτό διάλογο σχετικά με το πως μπορεί το έργο να συνεισφέρει στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών της Μεσογείου.
Στο Συνέδριο, στο οποίο απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αλέξης Πολίτης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας, τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι φορέων τόσο από την Περιφέρεια ΑΜΘ και την υπόλοιπη Ελλάδα όσο και από την Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία και τη Γαλλία.
Ενδεικτικά αναφέρονται ο Οργανισμός Λιμένος της Βαλένθια Ισπανίας, η Περιφέρεια Emilia-Romagna Ιταλίας, το Τμήμα Δράσεων Προτεραιότητας του Περιφερειακού Κέντρου Δράσης της Κροατίας (PAP / RAC), το Πράσινο Ταμείο κ.ά., ενώ στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της ΠΑΜΘ κ. Κώστας Σιμιτσής και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα κ. Ανδρέας Καραγιώργης.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου παρουσιάστηκε το έργο CO-EVOLVE και τα αποτελέσματά του ως προς την προώθηση αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης στις παράκτιες περιοχές της Μεσογείου, σύμφωνα με τις αρχές της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΠΖ) και του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού (ΘΧΣ) ενώ παρουσιάστηκαν δυνατότητες συνεργειών με άλλα συγχρηματοδοτούμενα έργα όπως και δυνατότητες συνέχισης του έργου μέσα από νέα χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Ακόμα, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές και αναμενόμενα αποτελέσματα μέσα από τη βιώσιμη διαχείριση παράκτιων Δήμων της ΠΑΜΘ και παράκτιων περιοχών της Περιφέρειας Emilia-Romagna της Ιταλίας όπως και τα αναμενόμενα οφέλη από την ύπαρξη ενός πρωτοκόλλου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης στη Μεσόγειο.
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή όλων των παρισταμένων σε ανοικτή συζήτηση και τοποθέτηση επί θεμάτων που αφορούν προτάσεις και πολιτικές προς μία αναπτυξιακή στρατηγική που αναγνωρίζει τον τουρισμό ως βασικό πυλώνα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και που στοχεύει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών της Μεσογείου εξετάζοντας παράλληλα τη συνέχιση του έργου και τη δημιουργία περαιτέρω συνεργιών.

Website:
https://co-evolve.interreg-med.eu/

Διαβάστηκε 573 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 13:56

Αναζήτηση Γραφείο Τύπου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή