Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Επιτυχής η Διοργάνωση της 3ης Ημερίδας Διάδοσης του διακρατικού έργου Daciat

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης διοργάνωσε με επιτυχία την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Chris and Eve Mansion Hotel, στην Κομοτηνή, την 3η Ημερίδα Διάδοσης στο πλαίσιο του διακρατικού έργου με τίτλο «Improving the existing competences and developing new ones in the aquaculture and fish products trade sector / Βελτίωση των υφιστάμενων δυνατοτήτων και δημιουργία νέων προοπτικών στον τομέα του εμπορίου αλιευτικών προϊόντων υδατοκαλλιέργειας» και ακρωνύμιο «DACIAT» του προγράμματος INTERREG ENI CBC BLACK SEA BASIN της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης διοργάνωσε με επιτυχία την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Chris and Eve Mansion Hotel, στην Κομοτηνή, την 3η Ημερίδα Διάδοσης στο πλαίσιο του διακρατικού έργου με τίτλο «Improving the existing competences and developing new ones in the aquaculture and fish products trade sector / Βελτίωση των υφιστάμενων δυνατοτήτων και δημιουργία νέων προοπτικών στον τομέα του εμπορίου αλιευτικών προϊόντων υδατοκαλλιέργειας» και ακρωνύμιο «DACIAT» του προγράμματος INTERREG ENI CBC BLACK SEA BASIN της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Το έργο DACIAT στοχεύει στην ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας μέσω της τόνωσης της ανταλλαγής εμπειριών και των ορθών πρακτικών για την αύξηση και την ανάπτυξη των ικανοτήτων στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας.

Στην αρχή της εκδήλωσης, η Αν. Προϊσταμένη Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας ΑΜΘ και Διαχειρίστρια του έργου κα Παρασκευή Χουρίδου απηύθυνε εναρκτήριο χαιρετισμό και παρουσίασε κάποια γενικά στοιχεία του διακρατικού έργου “DACIAT”, ενώ η εκπρόσωπος της Αναδόχου Εταιρείας Com n Com Ρόιδου Κωνσταντίνα μίλησε σχετικά με τα μείζονα παραδοτέα και επιτευχθέντα αποτελέσματα του έργου.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με παρέμβαση και συντονισμό από τον ειδικό σε θέματα ιχθυοκαλλιέργειας και υδατοκαλλιέργειας από την Περιφέρεια κ Ιωάννη Κυρκούδη, ο οποίος επίσης μίλησε για το μέλλον του τομέα της υδατοκαλλιέργειας. Παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που εντοπίζονται, καθώς και λύσεις και καλές πρακτικές από το εξωτερικό από τους άλλους εταίρους και τα σημαντικότερα πορίσματα του 2ου τοπικού εργαστηρίου με επιχειρηματίες στις 8 Σεπτεμβρίου. Αναλύθηκαν ζητήματα όπως οι αποζημιώσεις σε φυσικές καταστροφές, το μέλλον του τομέα της υδατοκαλλιέργειας, ευκαιρίες μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και προτεινόμενες συνεργασίες.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών οι παρευρισκόμενοι είχαν τον χρόνο να θέσουν ερωτήματα στους ειδικούς.Κοινά σύνορα. Κοινές λύσεις

Διαβάστηκε 604 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 08:10

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή