Έργα ΈΣΠΑ 2014-2020

«Επέκταση δικτύων ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών – επιστρώσεις στο προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμένα Καβάλας»

Τίτλος έργου: «Επέκταση δικτύων ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών – επιστρώσεις στο προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμένα Καβάλας».

Φορέας υλοποίησης: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης / Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καβάλας.

Προϋπολογισμός:  1.250.000,00 € (Συμβατικός : 780.218,08 €).

Χρηματοδότηση: Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ» στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων», συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) με τίτλο «ΟΧΕ_1-Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Εξέλιξη: Η Σύμβαση του έργου υπεγράφη στις 18-03-2021 και οι σχετικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δέκα (10) μήνες.

Περιγραφή: Το έργο θα κατασκευαστεί στον Κεντρικό Λιμένα της Καβάλας, στην περιοχή του προσήνεμου μόλου, από την επαφή του με τα πρανή της «Παναγίας» έως το ακρομόλιό του. Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά: α)διορθωτικές επεμβάσεις στο οδόστρωμα και στις επενδύσεις του κρηπιδώματος του προσήνεμου μόλου, β)εξοπλισμό του κρηπιδώματος με σύγχρονους προσκρουστήρες, γ)βελτίωση του οδικού δικτύου της χερσαίας ζώνης του λιμανιού δ)ηλεκτρομηχανολογική υποστήριξη του προσήνεμου μόλου με δίκτυα φωτισμού, ηλεκτροδότησης, πυρασφάλειας και υδροδότησης των εισερχόμενων πλοίων.

Στόχοι: Κύριος στόχος της παρέμβασης είναι να βελτιστοποιηθεί η διαμόρφωση χερσαίων και λιμενικών εγκαταστάσεων της περιοχής του προσήνεμου μόλου, η οποία αποτελεί την πρώτη εικόνα της πόλης στον ταξιδιώτη που έρχεται από τη θάλασσα.

Αποτελέσματα: Με την ολοκλήρωση του έργου, η ζώνη αναφοράς θα αποκτήσει τις απαραίτητες υποδομές, θα αναβαθμιστεί αισθητικά και θα συνεχίσει να είναι ασφαλής και δημοφιλής προορισμός τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους της πόλης.

Διαβάστηκε 1517 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 10:03

Τελευταία άρθρα από τον/την Δ/νση Τεχνικών Έργων ΠΕ Καβάλας aganiti

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παράκαμψη Οικισμού Ελαιοχωρίου

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή