Έργα ΈΣΠΑ 2014-2020

Κατασκευή γέφυρας Λίσσου και προσβάσεων επί της επαρχιακής οδού Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά

Sticker EDET GR HighRes sm

gefira lisou

Τίτλος έργου: «Κατασκευή γέφυρας Λίσσου και προσβάσεων επί της επαρχιακής οδού Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά»
Φορέας Υλοποίησης: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης / Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ροδόπης
Προϋπολογισμός: 5.152.000,00 € (Συμβατικός : 2.495.498,97 €)
Χρηματοδότηση: Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2014-2020»
Εξέλιξη: Η Σύμβαση του έργου υπεγράφη στις 11-11-2019 και οι σχετικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο έτη.
Περιγραφή: Κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Λίσσο επί της επαρχιακής οδού Κομοτηνή – Γρατινή – Φιλύρα – Αρριανά. Η γέφυρα έχει μήκος 153,00 m και εδράζεται επί έξι βάθρων (δύο ακρόβαθρα και τέσσερα μεσόβαθρα). Τα βάθρα με τη σειρά τους εδράζονται επί πασσάλων διαμέτρου Φ 100. Ο φορέας ανωδομής αποτελείται από εφτά προεντεταμένες δοκούς μήκος 30,00/31,00 m και ύψους 1,75 m. Το συνολικό πλάτος της ανωδομής μαζί με τα πεζοδρόμια είναι 15,00 m, ενώ το καθαρό πλάτος της διερχόμενης οδού είναι 11,00 m.
Πέρα από την κατασκευή της γέφυρας, προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων για την προσαρμογή της υφιστάμενης οδού με τη νέα χάραξη, ο οδοφωτισμός τόσο της γέφυρας όσο και των δύο κόμβων, καθώς και οι απαιτούμενες εργασίες σήμανσης και διαγράμμισης του νέου τμήματος.
Στόχοι: Κύριος στόχος της παρέμβασης είναι η αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στο σημείο διέλευσης του ποταμού Λίσσου, καθόσον η υφιστάμενη ιρλανδική διάβαση καθίσταται απροσπέλαστη κατά τις περιόδους έντονης βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να υφίσταται θανάσιμος κίνδυνος παράσυρσης των οχημάτων που αποπειρώνται να διασχίσουν τη διάβαση.
Αποτελέσματα: Οι προτεινόμενες εργασίες θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας της συγκεκριμένης οδού, καθόσον η κυκλοφορία επί της οδού θα διεξάγεται απρόσκοπτα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Διαβάστηκε 3792 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 13:35
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βελτίωση οδικής ασφάλειας ΠΕ Ροδόπης

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή