Έργα ΈΣΠΑ 2014-2020

Βελτίωση – Διαμόρφωση οδού Μαρώνειας – παραλίας Πετρωτών - ορίων Ν. Έβρου

Sticker EDET GR HighRes sm

Τίτλος έργου: Βελτίωση – Διαμόρφωση οδού Μαρώνειας – παραλίας Πετρωτών - ορίων Ν. Έβρου
Φορέας Υλοποίησης: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης / Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Ροδόπης
Προϋπολογισμός: 13.679.600,00 €
Χρηματοδότηση: Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2014-2020»
Εξέλιξη: Το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί το Μάιο του 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023
Περιγραφή: Προβλέπεται νέα οριζοντιογραφική χάραξη της οδού μήκους 14.66 χλμ και κυκλοφορούμενου πλάτους 6,5 μέτρων όπου δεν υπάρχουν αρχαιολογικοί περιορισμοί. Η οδός με έναρξη τον ισόπεδο κόμβο νοτίως της Μαρώνειας θα διέρχεται από το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, διασχίζει την περιοχή της Μαρμαρίτσας, τα τείχη της Αρχαίας Ισμάρας, διέρχεται πάνω από την παραλία Πετρωτών και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσημβρίας και καταλήγει προ της υφιστάμενης οδού προς Δίκελλα – Μάκρη.
Προβλέπονται ακόμα: χώροι στάθμευσης, κατασκευή λιθόστρωτης λωρίδας (πεζόδρομου) έως το αρχαίο θέατρο, κατασκευή συνολικά ογδόντα (80) τεχνικών και μίας γέφυρας, οδοφωτισμός - σήμανση - ασφάλιση.
Η πράξη περιλαμβάνει επίσης αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες, απαλλοτριώσεις και εργασίες Ο.Κ.Ω.
Στόχοι: Ανάδειξη του Αρχαίου θεάτρου Μαρωνείας και των υπόλοιπων χώρων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της περιοχής (Μακρά τείχοι, Οδύσσειο ρείθρο κτλ). Αύξηση της επισκεψιμότητας στην ευρύτερη περιοχή μιας και ο υφιστάμενος χωματόδρομος κακής βατότητας δεν είναι προσπελάσιμος από συμβατικά οχήματα. Αποκατάσταση επικοινωνίας των νομών Ροδόπης και Έβρου μέσω του παραλιακού μετώπου.
Αποτελέσματα: Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων – τουριστική ανάπτυξη περιοχής – βελτίωση οδικής ασφάλειας με ταυτόχρονη εξοικονόμηση χρόνου και καυσίμων.

Διαβάστηκε 3450 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 09:26
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Βελτίωση οδικής ασφάλειας ΠΕ Ροδόπης »

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή