Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ

Με την ευκαιρία του εορτασμού ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών, ο οποίος καθιερώθηκε με το ΠΔ 1/2007 «Καθιέρωση της 30ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών», θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019
08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στο χώρο του Ηρώου παρουσία αρχών με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της ΧΧΙ ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.
10:15 Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Στέργιο Στούρο Δ/ντή του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.
10:45 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον Δ/ντή Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, τις τοπικές αρχές, εκπροσώπους των προσφυγικών σωματείων καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση.
18:50 Υποστολή της σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.


Τελετάρχες ορίζονται ο Αθανάσιος Χριστοδουλάκης & η Ευγενία Εξακοΐδου

Εθελοντική συμμετοχή στην εκφώνηση Ειρήνη Τσακίρη.

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει ο Α.Δ.Φ.Κ., της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜΘ, ο Δήμος Κομοτηνής και η 29η ΤΑΞΠΖ.
Στην τελετή εφόσον αυτό είναι δυνατόν, θα παραστεί και η φιλαρμονική του Δήμου Κομοτηνής.

Ο Περιφερειάρχης
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Χρήστος Mέτιος

Διαβάστηκε 808 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή