Εκδηλώσεις

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η γυναίκα στον εθελοντισμό την εποχή της κρίσης», την Κυριακή 8 Μαρτίου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή, Δημοκρατίας 1, στις 6:30 το απόγευμα.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν, ως ομιλήτριες, σημαντικές γυναίκες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και θα αναπτύξουν θέματα για τα δικαιώματα της γυναίκας, το ρόλο και την προσφορά της στην κοινωνία και τις ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες, τον εθελοντισμό και τα προγράμματα υποστήριξης.
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης σεβόμενος τους αγώνες και την προσφορά των γυναικών σχολιάζει: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται για περισσότερο από 100 χρόνια, τιμώντας τους αγώνες των γυναικών για ισότητα στα θεμελιώδη ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, τις ίσες ευκαιρίες και την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία, την εργασία και την οικογένεια. Σήμερα όλα αυτά αποτελούν κεκτημένα δικαιώματα και για τη χώρα μας, που τα τελευταία τριάντα χρόνια έκανε πολλά βήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να ληφθούν περισσότερα και ουσιαστικότερα μέτρα για τη στήριξη της γυναίκας.
Οι ρόλοι της σύγχρονης γυναίκας σήμερα είναι πολλοί και πολύπλοκοι: μητέρα, σύζυγος, παιδαγωγός, νοικοκυρά, σύντροφος, φίλη, εργαζόμενη, συνεργάτης, επιστήμονας, συνδικαλίστρια, πολιτικός κ.α.
Σε αυτούς τους ρόλους καλείται καθημερινά ν΄ ανταπεξέλθει άλλες φορές με επιτυχία και άλλες με κόστος την προσωπική της ζωή. Όμως η σύγχρονη γυναίκα επιθυμεί και επιλέγει να συνδυάσει όλους τους ρόλους της και μάλιστα πολλές φορές διακρίνεται για τα επιτεύγματά της, είτε στην επαγγελματική της ζωή, είτε στην ενασχόλησή της με τα κοινά και την προσφορά, είτε στην πολιτική και το συνδικαλισμό, πέρα του ρόλου της στην οικογένεια.
Επιπλέον τα τελευταία χρόνια η κρίση λειτούργησε θετικά στον τομέα του εθελοντισμού, κυρίως δε όπως αυτός εκφράζεται από τις γυναίκες σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, παιδιών, αδυνάμων, απόρων κακοποιημένων γυναικών, αναπήρων, θυμάτων βίας, περιθωριοποιημένων ατόμων και αλλού.
Αυτή τη γυναίκα εμείς θαυμάζουμε, επαινούμε και θέλουμε να επιβραβεύουμε κάθε μέρα και με κάθε τρόπο.»

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά σύνολα από το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Κομοτηνής.

Από το Γραφείο Τύπου
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Πρόσκληση

Πρόγραμμα

 

Διαβάστηκε 1668 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή