Εκδηλώσεις

2ο πιλοτικό εργαστήριο (project development lab) επιχειρηματικής ανακάλυψης στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

2ο πιλοτικό εργαστήριο (project development lab)

επιχειρηματικής ανακάλυψης στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Παρουσίαση Εξειδίκευσης και Ευκαιριών Χρηματοδότησης της Στρατηγικής «Έξυπνης Εξειδίκευσης» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

24/6/2015

Ξενοδοχείο Astir Egnatia, Αλεξανδρούπολη

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης, συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με εθνικούς και τοπικούς φορείς, για την εξειδίκευση και την εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3). Στο πλαίσιο αυτό, έχουν διοργανωθεί τέσσερα «εργαστήρια» Επιχειρηματικής Ανακάλυψης, στα οποία εξετάστηκαν, ευκαιρίες ανάπτυξης της «έξυπνης» επιχειρηματικότητας σε διάφορους τομείς (οίνος, προϊόντα ζωικής παραγωγής (κρέας - γάλα), τουρισμός και μη μεταλλικά ορυκτά (μάρμαρο)). Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων αυτών συνέβαλαν άμεσα στη χάραξη της αναπτυξιακής στρατηγικής της Π-ΑΜΘ και στη βάση αυτών έχουν διαμορφωθεί πιλοτικές προσκλήσεις χρηματοδότησης, μερικές από τις οποίες θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στις 24 Ιουνίου στο Ξενοδοχείο AstirEgnatia, στην Αλεξανδρούπολη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί η εξειδίκευση και θα συζητήσουμε για τις πιλοτικές προσκλήσεις χρηματοδότησης για την εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3). Ειδικότερα, προγραμματίζεται να περιγραφούν διαθέσιμες ευκαιρίες χρηματοδότησης και θα ζητηθούν τα σχόλια των εμπλεκομένων. Επιπλέον, θα συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα σχετικά με την υποβολή και ωρίμανση προτάσεων, όπως οι κατηγορίες των δυνητικών δικαιούχων, οι επιλέξιμες δράσεις, τα απαιτούμενα έγγραφα, οι κανονισμοί κρατικών ενισχύσεων, κ.λπ. Επίσης, η συνάντηση θα προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης μεταξύ των ενδιαφερομένων, προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο μίγμα δικαιούχων για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης.

Για την κατάρτιση της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, απαιτήθηκαν σημαντικές προσπάθειες από όλους, και πιστεύουμε ότι η κοινή μας προσπάθεια θα φέρει απτά αποτελέσματα. Με τη συμμετοχή όλων των μερών της τετραπλής έλικας στη διαδικασία χάραξης πολιτικής, θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους πόρους και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Περιφέρειάς μας.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Remth">https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Remth.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το σύνδεσμο:

http://www.eydamth.gr/component/content/article.html?id=625

Πρόγραμμα

Διαβάστηκε 1615 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή