Εκδηλώσεις

Αγώνας δρόμου 20χλμ «Στα βήματα του Απ. Παύλου»

 ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 20ΧΛΜ

«ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ»

Ο Σ.Ε.Β.Α.Σ. Καβάλας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου και σε συνεργασία με την Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας καθώς και το Δήμο Καβάλας διοργανώνει αγώνα δρόμου « 20 χλμ. Στα βήματα του Απ. Παύλου».

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Τόπος Διεξαγωγής: Καβάλα- Λυδία

Μήκος διαδρομής:20χλμ. (Καβάλα, παλιά Εγνατία, Άγιος Σύλας, σταυρός Αμυγδαλεώνα, Κρηνίδες, Αρχαίο θέατρο Φιλίππων, Βαπτιστήριο)

Αφετηρία: Μνημείο Αποστόλου Παύλου στο χώρο του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Καβάλας

Ώρα εκκίνησης: 9:30π.μ

Ο αγώνας διεξάγεται για έκτη φορά φέτος με συνεχή αυξητική τάση συμμετοχών. Οι αγωνιζόμενοι θα τρέξουν μια διαδρομή που πριν από 2000χρόνια περπάτησε ο Απόστολος Παύλος από το επίνειο της αρχαίας πόλης των Φιλίππων Νεάπολη, την σημερινή πόλη της Καβάλας, έως τους Φιλίππους όπου βάπτισε Χριστιανή την Αγία Λυδία την Φιλιππισία που είναι η πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή και η εορτή της οποίας εορτάζεται στις 20 Μαΐου.

 

Διαβάστηκε 2049 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 22:13

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή