Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα εορτασμού Ημέρας Λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Έτους 2019

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ – ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ  Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Για τον Εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Για τον Εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις: 
1)   ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου. 
2) ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Πέμπτη 09 Μαΐου 2019

 09:40  Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας. 
10:00 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα. Ιωαννίδου Κατερίνα, Δημοτική Σύμβουλος Καβάλας και μέλος του ΔΣ της Κρητικής Αδελφότητας Ν. Καβάλας.                       
10:45 Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των Ηρώων της πόλης.
11:00 Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, την Δήμαρχο Καβάλας, τον Πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, στεφάνι θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των οργανώσεων οι οποίες έλαβαν ενεργά μέρος, στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής. 
Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. 
Πέρας Τελετής.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.Τελετάρχες ορίζουμε τον κ. Αλέξανδρο Αρμάγο, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τον κ. Ιωάννη Τατσίδη, υπάλληλο του Δήμου Καβάλας.   

                                                                                                                                                    Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Δρ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστηκε 929 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 14:12

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή