Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα Έτους 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα, την Κυριακή 16 και την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου της 16ης Οκτωβρίου 2016.
  2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, κατά τις βραδινές ώρες της 16ης Οκτωβρίου 2016.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

19:00 Εκδήλωση με θέμα «Γυναικείες μορφές του Μακεδονικού Αγώνα» με ομιλητή τον κ. Ευάγγελο Παπαβέργο, Ανχη ε.α., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων (οδός Ευγενίου Ιορδάνου & Αριστείδου) την οποία συνδιοργανώνουν το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

10:15 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου και ομιλία από τον κ. Γούλα Αλέξανδρο, Πρόεδρο του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας.

19:00 Εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα και την απελευθέρωση της Μακεδονίας, με θέμα: «Οι απαρχές του Μακεδονικού Αγώνα και η συμβολή του Ίωνα Δραγούμη» με ομιλητή τον κ. Στεργιούλη Χαράλαμπο, Δρ. Βυζαντινής

Φιλολογίας, στo Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, την οποία συνδιοργανώνουν η ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας με τον Σύλλογο Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, την δε εθιμοτυπία, η Π.Ε. Καβάλας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Πραγματοποίηση ομιλιών στα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού, για τον Μακεδονικό Αγώνα, με μέριμνα των Διευθύνσεων Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων των σχολείων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης

 

Θεόδωρος Α. Μαρκόπουλος

Διαβάστηκε 3075 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 14:14

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή