Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης υπέγραψε τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης «Ανάπλαση παραλίμνιας περιοχής με ήπιες παρεμβάσεις αειφόρου ανάπτυξης και ειδικής μέριμνας»

13062024 2

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης της μελέτης: «Ανάπλαση παραλίμνιας περιοχής με ήπιες παρεμβάσεις αειφόρου ανάπτυξης και ειδικής μέριμνας» προϋπολογισμού 44.919 ευρώ με Φ.Π.Α. μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Χωροτεχνική Α.Ε.». Η μελέτη έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη παρουσία της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ροδόπης Χρύσας Τσιλιγγίρη.

Η σύμβαση αφορά στην εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση της παραλίμνιας περιοχής στο Φανάρι Ροδόπης δίπλα από το κάμπινγκ του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ με ήπιες παρεμβάσεις αειφόρου ανάπτυξης και ειδικής μέριμνας. Στην περιοχή μελέτης προβλέπεται να δημιουργηθούν δραστηριότητες συμβατές με το φυσικό τοπίο και τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα της περιοχής, διαμορφώνοντας μία περιοχή ανάπλασης και σύνδεσης με την ευρύτερη παραθαλάσσια περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς δήλωσε: «Με ήπιες παρεμβάσεις συμβατές με τις περιβαλλοντικές διατάξεις που διέπουν την παραλίμνια περιοχή του Φαναρίου, επενδύουμε στην αναβάθμιση του οικισμού που αποτελεί τον κατεξοχήν τουριστικό προορισμό της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης Άλλωστε ο τουρισμός και η βελτίωση των τουριστικών προορισμών με στοχευμένες παρεμβάσεις αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη, καθώς μπορεί να συμβάλει στην περιφερειακή  ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της οικονομίας».

                                                                                        Από το γραφείο

                                                                        Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 68 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 14:16

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή